Τρέχουν οι 3 έρευνες για Φυλακές – Kατέθεσε ο Κατσουνωτός

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών, σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις ποινικές έρευνες με επίκεντρο τις Κεντρικές Φυλακές και τις καταγγελίες που έγιναν για διαφθορά, για εισαγωγή κινητών και ναρκωτικών, καθώς και για διαρροές.

Πρώτη έρευνα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί, αφορά στις καταγγελίες της διευθύντριας Άννας Αριστοτέλους και της ανώτερης λειτουργού Αθηνάς Δημητρίου, κατά του διοικητή της ΥΚΑΝ Μιχάλη Κατσουνωτού, με τον ισχυρισμό ότι είχε επαφές με βαρυποινίτη μέσω μηνυμάτων στο κινητό, από τον οποίο ζητούσε βίντεο με προσωπικές τους στιγμές. Ο ποινικός ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου ύστερα και από την 45ημερη παράταση που πήρε από τον Γενικό Εισαγγελέα. 

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι πρόσφατα κλήθηκε ενώπιόν του ο ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση της υπουργού Δικαιοσύνης, για σκοπούς απρόσκοπτης διερεύνησης των καταγγελιών. Σωρεία ήταν οι καταθέσεις που λήφθηκαν για την υπόθεση, εντός και εκτός φυλακών, τόσο από κατάδικους όσο και από μέλη του προσωπικού, καθώς και το Συμβούλιο Αποφυλακίσεων. Κλειδί στην υπόθεση θεωρείται ο βαρυποινίτης και τα όσα θα καταθέσει στον ανακριτή. Επίσης, κομβικής σημασίας είναι και το κινητό που φέρεται να κατείχε ο βαρυποινίτης και κατ’ ισχυρισμόν αντάλλασσε μηνύματα με τον αξιωματικό. Όλο το μαρτυρικό υλικό που θα συγκεντρωθεί θα αξιολογηθεί και ο κ. Αιμιλιανίδης θα ετοιμάσει πόρισμα προς τον Γενικό Εισαγγελέα, στο οποίο θα καταγράφει τα ευρήματά αλλά και τις εισηγήσεις του. 

Η δεύτερη έρευνα αφορά στις αναφορές σε πρόσφατη δικαστική απόφαση, για διαταγή διάπραξης εγκλημάτων που έδωσε ισοβίτης σε μάρτυρα, μέσω κινητού, καθώς και καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών εντός των Φυλακών. Για τη διερεύνηση τους ο αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Σάββας Αγγελίδης προχώρησε στις 27 Ιουλίου στον διορισμό τεσσάρων ποινικών ανακριτών. Συγκεκριμένα, διορίστηκαν οι Μιχαλάκης Χριστοδούλου, πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Νίκος Θεοδώρου δικηγόρος και οι Αγαμέμνονας Δημητρίου και Μιχάλης Θωμά, πρώην αξιωματικοί της Αστυνομίας, με όρους εντολής να διεξαγάγουν ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων υπό οποιουδήποτε προσώπου, σε σχέση με τη μεταφορά και χρήση κινητών τηλεφώνων εντός των Φυλακών και τη διάπραξη αδικημάτων μέσω αυτών, τη μεταφορά, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών και τη διάπραξη άλλων αδικημάτων εντός των Φυλακών.

Ήδη πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι έχουν συλλέξει τα σχετικά δημοσιεύματα από το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, χθες έλαβαν κατάθεση από τη δημοσιογράφο του Sigma, Πέτρα Αργυρού, ενώ προχθές μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας όπου και παρέλαβαν το μαρτυρικό υλικό που αφορούσε την παραδοχή προσώπου ότι πήρε τηλεφωνικές οδηγίες από τον ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο για να προχωρήσει σε δύο εκτελέσεις, μία στη Λάρνακα και μία στην Αγία Νάπα. Θα ληφθεί μαρτυρικό υλικό και από την Αμμόχωστο, αφού εκεί διαπράχθηκε η δεύτερη απόπειρα φόνου που διατάχθηκε από τον Μαμαλικόπουλο.

Μαρτυρικό υλικό στο οποίο γίνεται αναφορά σε δικαστική απόφαση, για χρήση τηλεφώνου από κατάδικο των Φυλακών, θα παραληφθεί και από τη Λεμεσό και αφορά στην υπόθεση καταστροφής τεκμηρίων από αποθήκη του Δικαστηρίου της πόλης. Οι τέσσερις ποινικοί ανακριτές έχουν διορία τριών μηνών να παραδώσουν πόρισμα.

Η τρίτη ποινική έρευνα αφορά σε δύο καταγγελίες κατά της διευθύντριας των Φυλακών Άννας Αριστοτέλους για διαρροή e-mail που αφορούσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος αποκοπής σήματος κινητών τηλεφώνων που εφαρμόζεται στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Ήδη η κ. Αριστοτέλους κλήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Αρχηγείου για ανάκριση, ωστόσο τήρησε το δικαίωμα της σιωπής. Για σκοπούς έρευνας θα παραληφθούν ως τεκμήρια ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλες συσκευές.

Πηγή: philenews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *