Ρούλλα Σέργη: Η συγκινητική πρωτοβουλία της καθηγήτριας που έκανε την “ιδιαιτερότητα” της μάθημα σε παιδιά

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε στα ΜΚΔ η καθηγήτρια Ρούλλα Σέργη, η οποία όπως αναφέρει, κάποιοι μαθητές της, πρόσεξαν την ¨”ιδιαιτερότητα” της, , και άρχισαν τα περίεργα βλέμματα και σχόλια. Τότε η καθηγήτρια όπως αναφέρει σε ανάρτηση της, άδραξε την ευκαιρία και τους έκανε…μάθημα, εξηγώντας στα παιδιά την “ιδιαιτερότητα” της, και όπως αναφέρει είχαν μια πολύ όμορφη επικοδομητική συζήτηση.

Αυτούσια η ανάρτηση της:

Σήμερα νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ ένα ασήμαντο περιστατικό που βίωσα, που όμως κατέληξε σε μια από τις πιο όμορφες συζητήσεις που είχα ποτέ.. Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, γνωρίζουν επίσης ότι ο Θεός μου χάρισε μια μικρή ιδιαιτερότητα, που λίγοι την παρατηρούν… Όχι γιατί ξέρω να την κρύβω καλά, αλλά γιατί εγώ αυτήν την ιδιαιτερότητα την βάφτισα χάρη και τύχη από μικρή, την αποδέχτηκα , την αγάπησα και πορεύομαι μαζί της!

Έπεσε λοιπόν στην αντίληψη μου σήμερα, ότι κάποιοι μαθητές μου πρόσεξαν αυτή την ιδιαιτερότητα και ξεκίνησαν τα σχόλια και τα περίεργα βλέμματα.. Χωρίς να σκεφτώ πολλά, άδραξα την ευκαιρία και αποφάσισα αυθόρμητα να αφιερώσω μέρος του μαθήματος μου για συζήτηση και να μιλήσω στα παιδιά για την όποια διαφορετικότητα αντιμετωπίζει ο καθένας!

Τα παιδιά πιο συγκεντρωμένα από κάθε άλλη φορά, κρέμονταν από τα χείλη μου… Έβλεπα να σχηματίζονται στα προσωπακια τους χαμόγελα αγάπης! Ένιωσα περήφανη που μοιράστηκα μαζί τους την δίκη μου ιδιαιτερότητα και πιο χαρούμενη για την συζήτηση που είχαμε! Ένιωσα ακόμη περισσότερη χαρά παρατηρώντας τις εκφράσεις τους… Ένιωσα πως συνέβαλα στην μείωση αυτού του τεράστιου κοινωνικού φαινομένου… με μόνο μια συζήτηση!

Σε μια κοινωνία που υποφέρει από σωρεία προβλημάτων και ιδιαιτεροτήτων, είναι χρέος όλων μας να γαλουχήσουμε τα παιδιά με αξίες, με αποδοχή , με ενσυναίσθηση…

Είμαι συγκινημένη! Δεν θα γράψω άλλα!

Ας δουλέψουμε σκληρά και ας μάθουμε στα παιδιά να αποδέχονται, να αγκαλιάζουν , να εκπέμπουν αγάπη, να αποδεχτούν τον εαυτό τους ώστε να αποδεχτούν και τους γυρω τους! Μόνο τότε μικροί και μεγάλοι θα είναι ευτυχισμένοι… Μόνο τότε ♥️

#ευλογημένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *