Ετοιμάζει ψήφισμα καταδίκης για εξαγγελίες πλήρους ανοίγματος Βαρωσίων από Τουρκία-ψευδοκράτος η Βουλή

Ψήφισμα καταδίκης για εξαγγελίες πλήρους ανοίγματος Βαρωσίων από Τουρκία-ψευδοκράτος η Βουλή

Συγκεκριμένα, κατά την 3η ημέρα συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, ενημέρωσε τα μέλη του σώματος πως ο ψευδοπρωθυπουργός ανακοίνωσε άνοιγμα ολόκληρης της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, αμέσως μετά τις λεγόμενες δημοτικές εκλογές στα κατεχόμενα.

Απευθυνόμενος προς το Προεδρείο, ο. κ. Λουκαϊδης  εισηγήθηκε να «ετοιμαστεί ένα ψήφιαμα το συντομότερο στη βάση του τελευταίου που έχουμε κάνει -που ήταν ομόφωνο- για να καταδικάζονται οι σχετικές δηλώσεις και να αναφέρονται όσα πρέπει να αναφερτούν σε σχέση με την αποτροπή αυτού του ενδεχομένου για την Αμμόχωστο».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ανέφερε πως είναι καταδικαστέες οι πράξεις και οι δηλώσεις εκ μέρους του κατοχικού καθεστώτος. «Θεωρώ ότι θα πρέπει να ετοιμαστεί μια δήλωση από το Προεδρείο που θα εφκράζει όλους… μια δήλωση από το Προεδρείο που να εκφράζει όλες τις πολιτικές δύναμεις είναι ό,τι το καλύτερο», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου.

Αφού ερωτήθηκαν οι Βουλευτές αν συμφωνούν με αυτή την εισήγηση, ο κ. Κουλίας παραχώρησε τη θέση του στο Προεδρείο στον Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, για να ετοιμάσει το σχετικό ψήφισμα και να αναγνωστεί μετά το πέρας των εργασιών του σώματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *