” Εδώ και τρία χρόνια το παιδί μου δέχεται bullying. Πριν τρεις μέρες το παραλάβαμε με χτύπηματα στο σώμα του”

Μιχάλης Αντωνίου

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί το Bullying στα σχολεία, καθώς ολοένα και περισσότερα περιστατικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως καταγγέλει μητέρα επτάχρονου παιδιού στο ecosmoscy το παιδί τα τελευταία τρία χρόνια δέχεται μπούλινγκ απο συμμαθητή του.

“Το παιδί μου τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται δέκτης βίαιης συμπεριφοράς απο συμμαθητή του. Τα τελευταία τρία χρόνια δέχεται λεκτική αλλά και σωματική βία”.

Φανερά φορτισμένη η μητέρα του παιδιού είπε πως “Tην Τρίτη παραλάβαμε το παιδί με τραύματα σε όλο του το σώμα, και κυρίως στο κεφάλι. Κανένας γονιός δεν επιτρέπει και δεν δέχεται να συμβαίνει αυτό το πράγμα στο παιδί του.To πήραμε στις πρώτες βοήθειες και μας παρότρυναν να κάνουμε καταγγελία στην αστυνομία γιατί όπως μας είπαν είναι πολύ σοβαρό αυτό το πειρστατικό, όπου και το πράξαμε ”

Συνεχίζοντας η μητέρα του επτάχρονου παιδιού πρόχώρησε και σε μια σοβαρότατη αποκάλυψη για το παιδί -θύτη. “Αξίζει να σας αναφέρω ότι το συγκεκριμένο παίδί πριν απο περίπου δύο εβδομάδες, κρατούσε ψαλίδι και απείλούσε τα παιδιά στην τάξη ότι θα τα σφάξει. Πριν απο αυτό το συμβάν έσπρώξε το παιδί μου απο τα σκαλιά με αποτέλεσμα να χτυπήσει την πλάτη του”

Ερωτηθείς εαν έστειλε επιστολή στο ΥΠΑΝ η μητέρα απάντησε πως Έχούμε κάνει προφορική αναφορά στο Υπουργείο και η απάντηση που πήραμε ήταν οτι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα” ενώ μάλιστα ανέφερε χαρακτηρίστικά πως το “Υπουργείο είναι ενήμερο για το συγκεκριμένο παιδί”.

Η μητέρα του ανήλικου τόνισε πως δεν θα δεχθούν σε καμία περίπτωση να συνεχίσει αυτή η κατάσταση και πως είναι δουλεια τόσο του σχολείου όσο και του Υπουργείου Υγείας να βρεί λύσεις.

Καταλήγοντας η μητέρα του παιδιού είπε πως “To παιδί μου απο τον φόβο του κλαίει και δεν θέλει να πάει σχολείο. Ως πότε θα συνεχίσει αυτή η κατάσταση; Kαι αν δεν μπορούν να βρούν λύσεις το σχολείο και το ΥΠΑΝ τότε ποιος μπορεί να βρεί λύσεις;”

Υ.Γ: Όλα τα παιδιά είναι παιδιά. Πολλές φορές τα παιδιά θύτες, δεν αντίλαμβάνονται ότι προβαίνουν σε πράξεις που συγκαταλέγονται στο bullying, και για αυτό θα ήταν πρέπων αντί περιθωριοποιούνται, οι αρμόδιοι φορείς να βρούν καίριες λύσεις για μια ομαλή λειτουργία του σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *