Προετοίμαζαν “χτύπημα” σε κεντρικό αστυνομικό σταθμό στην Λευκωσία. Πως αποκαλύφθηκε το σχέδιο τους

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες και εξετάσεις των κυπριακών Αρχών αναφορικά με τις πληροφορίες που στάλθηκαν από την Interpol Αθηνών ότι εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε στην Ελλάδα, προετοίμαζε “χτύπημα” σε διεθνείς στόχους, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελλαδικές Αρχές συνέλαβαν τον περασμένο Δεκέμβριο έντεκα πρόσωπα για υποθέσεις φόνων, δολιοφθορών, ληστειών και ναρκωτικών. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, στην κατοχή των υπόπτων εντοπίστηκαν τεκμήρια που καταδεκνύουν ότι προετοίμαζαν επίθεση σε κεντρικό αστυνομικό σταθμό της Λευκωσίας. Μάλιστα οι έξι από τους συλληφθέντες φαίνεται να έχουν “εμπειρία” σε ανάλογες εγκληματικές ενέργειες και γι΄αυτό η Αστυνομία Κύπρου επιχειρεί να εξακριβώσει εάν κάποιος από αυτούς είχε επισκεφτεί το νησί στο πρόσφατο παρελθόν.  

Η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου έκανε λόγο για σοβαρό και ευαίσθητο θέμα.

“Oι πληροφορίες που έχουμε λάβει από την Interpol σίγουρα αξιολογούνται, τα θέματα αυτά αφορούν θέματα ασφαλείας και λαμβάνονται όλα τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα. Πρόκειται για ευαίσθητο θέμα το οποίο χειριζόμαστε και η Αστυνομία λαμβάνει και θα λάβει μέτρα όπου κριθεί απαραίτητο.”

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της συντεχνίας “Ισότητα” Νίκος Λοϊζίδης επιβεβαίωσε ότι τα μέλη της Δύναμης ενημερώθηκαν για το γεγονός από σήμα ότι πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας

“Πρέπει να μειωθεί η οπτική επαφή προς τους αστυνομικούς σταθμούς και να μην υπάρχει εύκολη πρόσβαση. Να υπάρξει τεχνολογία στα κτίρια της πρώτης γραμμής, να υπάρχει ενίσχυση σε υλικό της επιχειρησιακής στολής και ο Αρχηγός έχει βάλει τους περισσότερους καινούργιους και ανακαινισμένους σταθμούς. Πρέπει να υπάρχουν όμως περιφράξεις, τα σωστά φιμέ τζάμια και κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν και να μην είναι ένας αστυνομικός σε κάθε βάρδια.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *