Η REMEDICA Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος

Με το βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για τη χρονιά 2022, τιμήθηκε η Φαρμακοβιομηχανία Remedica, στο πλαίσιο των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις.

Η Βράβευση πραγματοποιήθηκε σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη 24 Ιανουαρίου και τα βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Νίκος Αναστασιάδης.

Η ανώτατη αυτή διάκριση, αποτελεί μια ακόμη αναγνώριση των προσπαθειών της εταιρείας Remedica για τη συστηματική και υπεύθυνη λειτουργία της σε θέματα περιβάλλοντος, βασικό πυλώνα του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Φαρμακοβιομηχανίας.

Η επιβράβευση της επιβεβαιώνει παράλληλα και τη δέσμευση της για την εφαρμογή περιβαλλοντικά ορθών επιχειρηματικών πρακτικών, καθώς και την αφοσίωσή της στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας Δρ Μιχάλης Νεοπτολέμου, o οποίος παρέλαβε το βραβείο, δήλωσε ότι «πρόκειται για μία πολύ σημαντική διάκριση, επειδή δεν επιστεγάζει μόνο τις πρωτοβουλίες του Ομίλου και τις άκοπες προσπάθειες στον τομέα της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, αλλά και τη συνολική κουλτούρα και στάση της Remedica ως προς τη Βιωσιμότητα».

Η ηθική στο επιχειρείν και στο περιβάλλον, η αριστεία, η καινοτομία και η υπευθυνότητα, αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της φιλοσοφίας αλλά και της στρατηγικής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της φαρμακοβιομηχανίας Remedica.

Ο Δρ Νεοπτολέμου σημείωσε ότι «Θεωρούμε ότι η αειφόρος ανάπτυξη προϋποθέτει να λαμβάνουμε όχι μόνο γενναίες αποφάσεις ως προς την υποδομή και την εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και τις στρατηγικές επιχειρηματικές επιλογές μας, την οργάνωση των διαδικασιών και την προάσπιση των ανθρώπινων σχέσεων. Έτσι, υπ’ αυτό το πρίσμα, συνεχίζουμε δυναμικά με περισσότερες επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη, αυτοματοποίηση και ψηφιακό μετασχηματισμό», κατέληξε.

Η Remedica εστιάζεται κυρίως στη διαχείριση στερεών, υγρών και αερίων αποβλήτων, την ελαχιστοποίηση των εκπομπών αερίων διοξειδίου του άνθρακα, την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, την εξοικονόμησή της ενέργειας, την εφαρμογή και προώθηση της ανακύκλωσης, καθώς και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Δεσμεύεται να συνεχίσει να προωθεί περιβαλλοντικές πρακτικές σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων της ώστε να προστατεύσει την κοινότητα στην οποία δραστηριοποιείται, επιτυγχάνοντας βιώσιμη ανάπτυξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *