Κόβουν την μούττη της σαρακοστής οι Κύπριοι. Πήραν τα βουνά και τα λαγκάδια

Γεμίζουν κόσμο ορεινές και ημιορεινές περιοχές για την εξόρμηση της Καθαράς Δευτέρας.

Καιρού επιτρέποντος η ύπαιθρος έχει την τιμητική της σήμερα με χιλιάδες εκδρομείς να κατακλύζουν εκδρομικούς χώρους και ορεινά θέρετρα.

Επί ποδός και η Αστυνομία με πρόσθετα μέτρα, με αυξημένη παρουσία στο οδικό δίκτυο, με στόχο την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, την απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και τη διευκόλυνση του κοινού στις διακινήσεις του.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες περιπολίες, έλεγχο και ρύθμιση της τροχαίας κίνησης, όπου χρειάζεται, καθώς και τροχονομικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ιδιαίτερη έμφαση θα δίδεται σε σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, όπως είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών, η υπερβολική ταχύτητα, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Με αφορμή την εξόρμηση για την Καθαρά Δευτέρα, το Τμήμα Δασών υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς για την ετοιμασία φαγητού εκτός των ειδικά διαμορφωμένων ψησταριών στους εκδρομικούς χώρους.

Ζητά επίσης από το κοινό να δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό προς το περιβάλλον και να διατηρεί τους χώρους καθαρούς, μαζεύοντας τα σκουπίδια. Προτρέπει επίσης να αποφεύγεται το κόψιμο ή η εκρίζωση αγριολούλουδων και θάμνων, αφού αρκετά από αυτά είναι αυστηρά προστατευόμενα, ενώ κάποια μπορεί να είναι ενδημικά και να κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Επιπλέον, προειδοποιεί για το έντονο φαινόμενο της πιτυοκάμπης που προσβάλλει τους πεύκους και προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και να αποφεύγει να κάθεται κάτω ή κοντά από προσβεβλημένα πεύκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *