Η γυμναστική στην ζωή είναι απαραίτητη

Του Γεώργιου Παύλου

Λένε η γυμναστική είναι απαραίτητη στην ζωή μας, καθόλου τυχαίο και το «ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ» πάμε να δούμε τι μας είπε ο καταξιωμένος  στον τομέα του Προπονητής Σωματικής Διάπλασης  Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου σε μια όμορφη συνάντηση που κάναμε στο δικό του χώρο το γυμναστήριο του στην Λάρνακα  (wellness 4u fitness center)

Η γυμναστική στην ζωή σου πως προέκυψε?

Από έξι ετών ξεκίνησα ποδόσφαιρο στην Ανόρθωση, μετά στην στρατιωτική μου θητεία επέλεξα να ενταχτώ στις ειδικές δυνάμεις καταδρομών μου άρεσε και μου αρέσει η σκληρή άσκηση. Σε όλη μου την ζωή αθλούμουν, γυμναζόμουν , έτσι το 2017 αποφάσισα και έκανα το δικό μου γυμναστήριο που ήταν ένα όνειρο ζωής , είναι ένα λειτούργημα συνάμα με την δουλειά μου.

Πως σε αντιμετωπίζει ο κόσμος?

Ο κόσμος με αντιμετωπίζει με διάφορες πτυχές , σαν τον προσωπικό τους ιατρό, ψυχολόγο, θεραπευτεί, φίλο, μα συνάμα και ο γυμναστής τους , ο κάθε άνθρωπος μέσα του κουβαλά  τα δικά του και ιδικά στις μέρες που διανύουμε ο κάθε ένας μας ψάχνει την Ιθάκη του, μια ανακούφιση, μια εκτόνωση, και η γυμναστική είναι ένα είδος εκτόνωσης ψυχοθεραπείας.

Τα άμεσα σου σχέδια ?    

Τα άμεσα μου σχέδια είναι να επεκτείνω το γυμναστήριο, θα πάμε σε πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις , να εργοδοτήσω  και άλλο κόσμο , κυρίως να βοηθήσω και άλλο κόσμο από αυτό που ξέρω να κάνω εν μέσος της γυμναστικής , η αλλιώς λειτούργημα όπως προανέφερα.

Πες μου λίγο για το ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ

Μέσα μέσα το κάνω εγώ αυτό, γιατί πιστεύω είμαι σε ένα στάδιο που το έπραξα δεν το έχω ιδιαίτερη ανάγκη.  Στους πελάτες βεβαία είναι ένας κανόνας που πρέπει να τον φτάσουν μέχρι το τέλους, αλλά και πάλι χωρίς να επαναπαύονται.

Πως ενεργεί η γυμναστική  στην ψυχολογία των ανθρώπων ?

Εννοείται πως η ψυχολογία είναι κάτι πολύ σημαντικό, λογικό όμως να υπάρχει και η αγάπη στο σώμα μας, και ωραιοπάθεια στις μέρες μας είναι αρκετή,  χωρίς την κατάλληλη ψυχολογία δουλειά δεν γίνεται, και είναι σημαντικό σαν γυμναστής να μεταδίδω την θετική ψυχολογία.  

Τα επικίνδυνα της δουλειάς ?

Είναι πολλά, δεν παίζουμε με ζωές και σώματα , ο κάθε ένας  χρίζει ξεχωριστή μεταχείριση στον κάθε ένα το ανάλογο πρόγραμμα με τις ανάγκες του, γιατί με μια στραβή μπορεί να γίνει ζημία ανεπανόρθωτη , και σωματική και ψυχή, όλα με προσοχή μέτρο και  ευλάβεια

Κατά πόσο σε επηρέασε η ¨πανδημία¨ και όλα αυτά ? 

Επηρέασε πολύ άσχημα, όπως και εκατομμύρια κόσμο, ειδικά με την υποχρεωτική  μάσκα στο χώρο του γυμναστήριου ήταν ότι πιο τραγικό, γυμναστική και μάσκα μαζί δεν λέει. Στο οικονομικό κομμάτι δεν το συζητώ μας τσάκισαν, αλλά δεν τα βάλαμε κάτω παλέψαμε με νύχια,  με δόντια και σκληρό αγώνα…  ήταν κάτι σκληρό και πρωτόγνωρο.. προχωράμε  όμως !!    

Ένα μήνυμα στο κόσμο από εσένα για την γυμναστική τον αθλητισμό?

Να αφήσουν τις δικαιολογίες στην πάντα και να γυμνάζετε, από τις 168 ώρες τις εβδομάδας είναι αδικαιολόγητο να μην βρίσκει κανείς χρόνο έστω και δυο ώρες για κάτι καλό και υγείες, δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω !!!  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *