Σαρώνει η ακρίβεια, δεν τα βγάζουν πέρα οι Κύπριοι. “Περιοριζόμαστε όσο πιο πολλά γίνεται”

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Σοβαρά πρόβλήματα φέρεται να αφήνει η ακρίβεια η οποία σαρώνει την Ευρώπη, με την Κύπρο να κατατάσσεται ως μια απο τις ακριβότερες χώρες, με τους μισθούς να μην ανανταποκρίνονται στο κόστος ζωής της Κύπρου.

Μιλώντας εκ νέου στο ecosmoscy, πολίτες κάνουν λόγο για…πρωτοφανές κύμα ακρίβεια, με τις τιμές σε βασικά αγαθά να εκτοξεύονται στα ύψη.

“Πλέον σκεφτόμαστε τα πάντα. Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει και δεν τα βγάζουμε πέρα. Ούτε για τα βασικά εν μας φτάνουν που τα πολλά έξοδα. Ακριβώσα τα πάντα. Εκτός που τα φαγητά και τα προϊόντα πρώτης ανάγκης γενικά, έχουμε σοβαρό θέμα και με την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος“.

Σε άλλη περίπτωση πολίτης αναφέρει πως: “Aκόμα τζιαι για ένα καφέ σκεφτούμαστε πλέον να πάμε. Ζήτουν μας τα μωρά να τα πάρουμε ένα περίπατο το Σαββατοκυριάκο τζιαι ενιμπόρουμε, αφού εν μας κάνουν ΄τα λεφτά. Σκεφτούμαστε τα πάντα. Μέχρι τζιαι το τελευταίο ευρώ. Ένας Θεός ξέρει πόσο εν να συνεχίσει τούτη η κατάσταση

Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που αναγκάζονται να κάμουν δύο και τρεις δουλειές για να ανταπεξέλθούν. “Εγω δούλευκω το πρωί ως εργολάβος τζιαι την νύχτα πάω γκαρσόνι για να φκάλω ενα εξτρα μεροκάματα. Εννεν μόνο οι βασικές ανάγκες αλλα εν τζιαι οι δόσεις που χρωστούμε στις τράπεζες που εδιπλασιαστήκαν λόγω των επιτοκίων” αναφέρει καταλήγοντας πολίτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *