Όλοι μιλούν για τον πάτερ Χριστόδουλο και το μεγαλείο ψυχής του.”Μας έμαθες πως να ζούμε, πως να παθαίνουμε και πως να συγχωρούμε”

Για το μεγαλείο ψυχής και τα λόγια που εκφώνησε στον επικήδειο λόγο για τον Κύπριανό μιλούν οι πάντες για τον πατέρ Χριστόδουλο και το μεγαλείο της ψυχής του. Τα λόγια του…”σφραγίστηκαν” στις καρδιές χιλιάδες πιστών λέγοντας πως “μας έμαθες πως να ζούμε, πως να πεθαίνουμε και πως να συγχωρούμε”

Πιο συγκεκριμένα ο πάτερ Χριστόδουλος, μίλωντας για τον Κυπριανό ανάφερε δίδαξε σε όλους μας αυτές της ημέρες την δύναμη της πίστης και την αγάπη για τον Θεό. Όπως ο ίδιος είπε σε μια συνέντευξη “είναι δύσκολο για έναν γονιό να χάνει το παιδάκι του που το μεγάλωσε ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα. Ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής μου, γιατί έχω έξι παιδιά, ήταν να χάσω παιδί. Κι όμως, τώρα το βιώνω. Κακία δεν μπορώ να ακούω, αυτό το κυνηγητό που γίνεται. Είμαστε όλοι άνθρωποι, όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη.

Ας τους συγχωρήσουμε. Εγώ εκείνο βρήκα μέσα μου στήριγμα. Ότι βοηθάω και τον εαυτό μου και την ψυχή του Κυπριανού. Δεν μπορεί να σε παρηγορήσει άνθρωπος, ούτε τα φάρμακα, ούτε οι ψυχολόγοι, ούτε τα λόγια των ανθρώπων”.

Στην στιγμή του επικήδειου λόγου από του πάτερ Χριστοδούλου ήταν συγκλονιστική, θα είναι κάτι που όλοι θα θυμόμαστε για πάντα αφού με τα λόγια του σπάραξε καρδιές.

Όπως είπε δεν του επέτρεψαν να δει το σώμα του Κυπριανού στην Ελλάδα και το είδε μια μέρα πριν την έξοδειο ακολουθεια όταν μεταφέρθηκε η σορός του στην Κύπρο. Το πρόσωπο του όπως είπε έχει αρκετούς μώλωπες αλλά είναι ολόκληρο το σώμα του. Του είπαν εκεί πως θα βρουν κάτι κομμάτια. Το είδαν τελικά και το σώμα του και ήταν ακέραιο. “Είναι μαρτυρικό όμως το σώμα του με πολλές πληγές” είπε και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: “Γιε μου ανθρωπίνως, σπαράζουμε κι εγώ και η μάνα σου και τα αδέλφια σου και όλοι όσοι σε γνωρίζουν και σε αγαπούν. Τα ανθρώπινα παρέρχονται κι εσύ μπήκες στο φως και έτσι πρέπει να σε αντιμετωπίζουμε”.

“Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μας δίδαξε το μεγαλείο της ψυχής του! Μας έμαθες πως να ζούμε, πως να παθαίνουμε και πως να συγχωρούμε.”

Ευχαριστούμε πάτερ Χριστόδουλε

Καλό Παράδεισο Κυπριανε Καλή Ανάσταση!

Πηγή: φωτογράφειο Storytale Photography

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *