ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΣΠΡΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Του Γεώργιου Παύλου

Βρεθήκαμε με μια όμορφη παρέα, μια παρέα, όλο φως και ταλέντο , κανείς θα έλεγε ότι έχουν ξεπεράσει και επαγγελματίες, αφοσίωση, αγάπη, πάθος , προσφορά, πολιτισμός. Μα το πιο σπουδαίο χαρίζουν άφθονο γέλιο  στο κόσμο, και δεν είναι λίγος ο κόσμος που τους ακολουθεί , είναι μερικές χιλιάδες χαμόγελα !!! πρόκειται για την  Θεατρική Ομάδα Παρωδία

 Σχετικά με την Θεατρική Ομάδα Παρωδία (Βιογραφικό)

Η Θεατρική Ομάδα Παρωδία συστάθηκε από μια ομάδα νέων ανθρώπων που κοινό τους έχουν την αγάπη για το θέατρο. Σκοπός της ομάδας αποτελεί η προώθηση και ανάπτυξη του θεάτρου και του πολιτισμού στην Κύπρο, η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της και η προώθηση της κυπριακής κουλτούρας και του κυπριακού λαϊκού πολιτισμού. Παράλληλα, κυρίως μέσα από τις διάφορες εκφάνσεις της κωμωδίας (σάτιρα, παρωδία, κλπ) φιλοδοξούμε να ταράξουμε τα νερά και να καταδείξουμε με πολλή δόση χιούμορ τα κακώς έχοντα της κυπριακής κοινωνίας και όχι μόνο. Με παραστάσεις -κατά κύριο λόγο- εξ ολοκλήρου από εμάς (σενάριο, σκηνοθεσία, υποκριτική) επιθυμούμε να ασκήσουμε κριτική, να προβληματίσουμε, αλλά και να διασκεδάσουμε το κοινό! Η Ομάδα είναι ανοικτή σε όποιον και όποια τον/την ενδιαφέρει το ερασιτεχνικό θέατρο, η δημιουργία και οι «γεμάτες» στιγμές να ενταχθεί και να γίνει μέλος της οικογένειας της.

Η Θ.Ο έχει εδραιωθεί στα θεατρικά δρώμενα και λειτουργεί επίσημα σαν Σωματείο από το 2016, ενώ έχει παρουσιάσει θεατρικές παραστάσεις από το Λιοπέτρι μέχρι τις Πάνω Αρόδες! Πέραν των δικών μας θεατρικών παραστάσεων στην έδρα μας (Λάρνακα), η Θ.Ο. περιοδεύει με παραστάσεις σε κοινότητες και Δήμους σε όλη την Κύπρο, συμμετέχει σε φεστιβάλ θεάτρου -με κυριότερο αυτό του ΘΟΚ – αλλά και προσφέρει απλόχερα όπου μπορεί, με φιλανθρωπικές παραστάσεις προς ενίσχυση ΜΚΟ και εθελοντικών οργανώσεων.

Η Θ.Ο. στεγάζεται στο δικό της σπίτι το Θεατροδρόμιο, ένα πολυχώρο με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό για την παρουσίαση μικρών θεατρικών παραστάσεων, μουσικών βραδιών και άλλων εκδηλώσεων διαθέσιμο και σε άλλους φορείς/οργανώσεις για ενοικίαση. Το σπίτι της Θ.Ο. βρίσκεται στο παραδοσιακό πυρήνα της Αραδίππου κοντά στην κεντρική πλατεία. Πέραν της ετοιμασίας και παρουσίασης θεατρικών παραστάσεων η Θ.Ο. συμμορφώνεται με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας για τα Σωματεία με τη διοργάνωση Γ. Συνελεύσεων, εγγραφή μελών κλπ. Επίσης πέραν των παραστάσεων μέσα στα πλαίσια της δράση της διοργανώνει θεατρικά σεμινάρια/εργαστήρια, μουσικές βραδιές, καρναβαλίστικα πάρτι και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στόχος της ομάδας είναι και η λειτουργία και θεατρικού εργαστηρίου ανηλίκων το οποίο θα λειτουργήσει εκτός απροόπτου το 2022-2023.

Αν και έχουν περάσει αρκετά άτομα, ηθοποιοί από την ομάδα, εμείς συλλάβαμε τους τελευταίους από την τελευταία θεατρική παράσταση ¨ΤΡΙΣΒΟΥΝΝΙ ΛΑΒ ΣΤΟΡΙΣ¨ όπου και έκανε τεράστια επιτυχία.  Πάμε να δούμε τι μας απάντησαν οι ηθοποιό στις δυο πιο κάτω ερωτήσεις που τους κάναμε ..  

ΕΡΩΤΗΣΗ 1. Πως προέκυψε να συμμετέχεις στην θεατρική ομάδα, πως μπήκε το θέατρο στην ζωή σου

 ΕΡΩΤΗΣΗ 2. Τι είναι το θέατρο για εσένα, και ειδικότερα όταν είσαι στην σκηνή

Δωρόθεος Δωροθέου (Σεναριογράφος)

1.Το θέατρο μπήκε στη ζωή μου από την παιδική μου ηλικία συμμετέχοντας σε θεατρικά εργαστήρια του ΠΟ Ερμής Αραδίππου. Στη συνέχεια σαν φοιτητής όπου με τη συμμετοχή μου σε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις με την Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών και μετέπειτα με την ΕΔΟΝ, αγάπησα το χώρο του θεάτρου και είμαι στο χώρο του ερασιτεχνικού θεάτρου πάνω από 20 χρόνια τώρα γράφοντας, ερμηνεύοντας και σκηνοθετώντας.

Το 2015 μια παρέα ανθρώπων που αγαπάμε το ερασιτεχνικό θέατρο με όπλο μας το μεράκι μας για προσφορά στα θεατρικά πράγματα δημιουργήσαμε τη Θεατρική Ομάδα Παρωδία. Μια ομάδα που αποτελείται αποκλειστικά από εραστές της τέχνης που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από επαγγελματίες του είδους. Είμαστε ευλογημένοι με μια ομάδα, ταλαντούχων ηθοποιών αλλά και πολύτιμων συνεργατών που καταφέρνουμε μαζί να ανεβάζουμε ποιοτικές παραστάσεις που διασκεδάζουν το κοινό και να περνούν τα δικά τους μηνύματα Έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε το κοινό με πρωτοφανή νούμερα συμμετοχής στις παραστάσεις μας αλλά και να ταξιδέψουμε σε όλη τη Κύπρο με 7 θεατρικά έργα και πάνω από 40 παραστάσεις στο ενεργητικό μας. Νιώθω διπλά περήφανος για τα όσα καταφέρνουμε τόσο σαν ομάδα όσο και ως δημιουργός των θεατρικών έργων, που έχουμε πλέον πετύχει να αφήνουμε το δικό μας στίγμα στο χώρο του ερασιτεχνικού θεάτρου αλλά και στο είδος που υπηρετούμε, αυτό της κωμωδίας. Κυρίως όμως νιώθω μεγάλη περηφάνια, γιατί καταφέρνουμε μέσα από το μεράκι μας να προσφέρουμε στο συνάνθρωπο μας μέσα από φιλανθρωπικές παραστάσεις.

2.Το θέατρο είναι η πιο ολοκληρωμένη μορφή τέχνης για μένα. Έχει τα πάντα από το γραπτό λόγο, την έκφραση, την κίνηση, το χορό, τα εικαστικά, τα πάντα. Είναι η μόνη μορφή τέχνης που έχει τόση αμεσότητα με το κοινό. Χωρίς κοινό δεν υπάρχει θέατρο και χωρίς την αλληλεπίδραση κοινού και σκηνής δεν υπάρχει η θεατρική τέχνη. Για μας τους ερασιτέχνες δεν είναι μόνο η σκηνή που μας «συγκινεί» αλλά ολόκληρη η διαδρομή μέχρι να φτάσουμε εκεί. Οι πρόβες, η ετοιμασία των σκηνικών, οι απίστευτες στιγμές που ζούμε και νιώθουμε ετοιμάζοντας μια παράσταση ή όταν περιοδεύουμε στις κοινότητες, είναι στιγμές που αξίζουν να τις νιώσεις και να τις «καταγράψεις» μέσα σου στο σύντομο πέρασμα μας στη ζωή. Η τέχνη αναζωογονεί και πλουτίζει το μέσα μας και αυτό κάνει το θέατρο.

Η σκηνή και ο έρωτας λένε, νικούν έστω και για λίγο το θάνατο. Και είναι αλήθεια, την ώρα που είσαι στη σκηνή, η μέθεξη της τέχνης του θεάτρου με το κοινό, νικά έστω και λίγο την πρόσκαιρη μας διαδρομή, τη κάνει φωτεινή και διαχρονική. Το πρώτο βήμα, η πρώτη ατάκα, το πρώτο γέλιο (είμαστε λάτρεις της κωμωδίας άλλωστε) έχουν πάντα το ίδιο καρδιοχτύπι, το ίδιο γέμισμα ψυχής, το ίδιο μοναδικό συναίσθημα. Και όταν αυτό που κάνεις στη σκηνή, ασπρίζει έστω για λίγο τη καταχνιά που μπορεί να περιβάλλει κάποιους που μας παρακολουθούν, τότε αξίζει τους κόπους σου μέχρι να ανεβείς σε αυτή

Κατερίνα Εφφέ

.. 1. Θυμάμαι, ξεκίνησα με την Θ.Ο. «Νεα Γενιά» με τον φίλο μου Γιάννη Θεοδοσίου το 2010, χωρίς να έχουμε τίποτα, ούτε από χρήματα  ούτε σκηνικά ούτε χώρο για πρόβες. Καταφέραμε όμως το 2011 να ανεβάσουμε την πρώτη μας φιλανθρωπική παράσταση για στήριξη της μ. συμμαθήτριας μου Χλόη που αντιμετώπιζε μια δύσκολη ασθένεια. Δυστυχώς η Χλόη πέθανε μια ημέρα πριν την παράσταση και δεν καταφέραμε να την βοηθήσουμε αλλά με δύναμη ψυχής ανεβήκαμε στη σκηνή. Έπειτα, το 2012 συνεργάστηκα για πρώτη φορά με τον Δώρο Δωροθέου, τότε στην ΕΔΟΝ Λάρνακας όταν ανεβάσαμε το θεατρικό έργο του «Το σοκκατζι του Γαδάρου». Όταν λήφθηκε η απόφασή το 2015 να δημιουργηθεί η Παρωδία ήμουν από τα ιδρυτικά της μέλη και όσο υπάρχει και δραστηριοποιείται θα είμαι πάντα εκεί.

2. Το θέατρο για μένα είναι «η ζωή μου» πλέον, αφού όσο άσχημα και να περνώ στην ζωή μου, το θέατρο με «ανεβάζει». Είμαι στο ερασιτεχνικό θέατρο για 12 χρόνια και δεν ξέρω πως θα νιώσω αν σε κάποια φάση θα είμαι εκτός θεάτρου και δεν θέλω να ξέρω ούτε μπορώ να το σκεφτώ. Στην σκηνή κάθε φορά είναι το ίδιο άγχος, όσες φορές και να ανέβω, όσες φορές και να έπαιξα το ίδιο έργο, πάντα έχω την ίδια αγωνία να τα καταφέρω να γίνω ο “άνθρωπος” που θα υποδυθώ και να υποδυθώ σωστά τον ρόλο. Αγαπώ το σανίδι και αγαπώ την Παρωδία που μου δίνει αυτή την χαρά και την αγάπη τόσα χρόνια να παίζω στην σκηνή είναι για μένα η 2η οικογένεια μου.

Ραφαέλλα Φελλά

1.Η θεατρική ομάδα Παρωδία μπήκε εντελώς τυχαία στην ζωή μου! Μέσον γνωστής  του γνωστού! Ένα πρωινό στην δουλειά με ρώτησε μια συνάδελφος  αν ήθελα να παίξω σε μια ερασιτεχνική θεατρική παράσταση γιατί έψαχναν γυναίκα για ένα γυναικείο ρόλο! Της απάντησα κατευθείαν ναι και μου είπε εντάξει το απόγευμα έχεις πρόβα και έκτοτε είμαι μέλος στην ΘΟ Παρωδία εδώ και 5 χρόνια!

2.Για εμένα το θέατρο σημαίνει πολλά. Ήταν κάτι που ήθελα να ακολουθήσω στις σπουδές μου αλλά δεν έγινε. Οπόταν το να παίζω ερασιτεχνικά για μένα είναι ένα κομμάτι που κατάλαβα στην πορεία ότι μου έλειπε για να νιώθω ποιο «γεμάτη»!  Όταν είμαι στην σκηνή καταρχάς, ξεχνώ οτιδήποτε με προβληματίζει, νιώθω ικανοποίηση μόλις ακούσω τα πρώτα γέλια και μια ατελείωτη ευχαρίστηση στο χειροκρότημα!

Μηνάς Σαξάνης

1. πως προέκυψε να συμμετέχεις στην θεατρική ομάδα, πως μπήκε το θέατρο στην ζωή σου

Tο ερασιτεχνικό θέατρο είχε έρθει στη ζωή μου στα φοιτητικά μου χρόνια. Με την επιστροφή μου πίσω στην πόλη που κατάγομαι συνεχίστηκε η επαφή μου σε οργανωμένο σύνολο. Στη θεατρική ομάδα Παρωδία συμμετέχω από την αρχή, αφού είμαι και ιδρυτικό μέλος της. Τη δεδομένη στιγμή διαφαινόταν η ανάγκη στην επαρχία της Λάρνακας να δημιουργηθεί μια ερασιτεχνική ομάδα στην πόλη που να προσφέρει στους νέους –και όχι μόνο- της πόλης. Και έτσι κι έγινε. Με μερικούς άλλους φίλους πήραμε την απόφαση να επισημοποιήσουμε την αγάπη μας αυτή για το θέατρο… Και εγένετο…η ΘΟ Παρωδία.

2. τι είναι το θέατρο για εσένα, και ειδικότερα όταν είσαι στην σκηνή

Το θέατρο για μένα πλέον είναι μέρος της ζωής μου. Καινούργιες φιλίες, σχέσεις που συμπληρώνουν ένα όμορφο ταξίδι. Όταν βρίσκομαι στη σκηνή ξεχνάω αμέσως τα πάντα που με προβληματίζουν και προσπαθώ να είμαι ένα μέρος της επιτυχίας της παράστασης. Να δώσω στο θεατή γέλιο (αφού και σαν ομάδα ανεβάζουμε κυρίως κωμωδίες), να μεταδώσω τη θετική μου ενέργεια, για να μπορέσει έστω και λίγο να ξεχαστεί από τα προβλήματα που τον περιτρέχουν.

Θέκλα Αλαμπρίτη

1.Πάντα παρακολουθούσα την δράση της ΘΟ Παρωδία και «ζήλευα» την ενέργεια και όλα όσα χαρίζουν και χάριζαν στο κοινό. Δεν είναι λίγο να καταφέρνεις τον κοινό που σε παρακολουθεί να ξεχνιέται έστω και για 1-2 ώρες από τα καθημερινά προβλήματα. Οπότε η ομάδα μπήκε στην ζωή μου αρκετά πριν γίνω μέλος σε αυτήν. Αρχικά ήμουν κάπως διστακτική για το αν θα μπορούσα να αρθρώσω έστω και μία λέξη επί σκηνής από το άγχος! Ξεκίνησα να συμμετέχω στις θεατρικές παραστάσεις εντελώς διστακτικά αλλά με την βοήθεια όλων κατάφερα, εκτός από το να βγω στην σκηνή να ανακαλύψω και πόσα μπορώ να κάνω που δεν τα γνώριζα καν.

2.Το θέατρο είναι ζωή, είναι παιδεία, είναι συναισθήματα αλλά και μια μεγάλη ευθύνη. Είναι σκληρή δουλεία αλλά και ευχάριστες στιγμές, ειδικά οι πρόβες που δεν τις αλλάζω με τίποτα ! Το αγαπώ γιατί δεν είναι μόνο η σκηνή αλλά ολόκληρη η διαδρομή μέχρι να φτάσεις σε αυτήν. Είναι το καλύτερο φάρμακο για την ψυχή. Για εμένα προσωπικά η ψυχοθεραπεία μου! Στην σκηνή με ιντριγκάρει η ενέργεια που υπάρχει μπροστά και πίσω από αυτήν. Κυρίως όμως η μαγεία από τον ήχο του γέλιου του κοινού που είναι η μεγαλύτερη αμοιβή από τους κόπους μας. Τα χαμόγελα που ζωγραφίζονται στα πρόσωπα όλων μας από ηθοποιούς έως το κοινό !

Ομαδάρα σας αγαπώ και σας ευχαριστώ όλους !! ❤

Δοσίθεος Δημητρίου

1.Η ενασχόληση μου με το θέατρο προέκυψε από μια κωμική παράσταση της θεατρικής ομάδας Παρωδία στη πιο μαύρη περίοδο της ζωής μου. Εκεί η συγκεκριμένη παράσταση με έκανε να γελάσω με η ψυχή μου και να ξεχαστώ για λίγο από τα προβλήματά μου. Τότε είπα στον εαυτό μου ότι άμα κατάφεραν τα παιδιά να με βοηθήσουν εμένα τότε, γιατί να μην προσπαθήσω και εγώ να βοηθήσω άλλους μέσα από το θέατρο. Η απόφαση μου ήταν να βοηθήσω την ομάδα με διάφορους τρόπους που μπορούσα (αρχικά ασχολήθηκα με τα διοικητικά και τα κοινά της ομάδας γιατί η τελευταία φορά που είχα να παίξω σε Θεατρική παράσταση ήμουν ο ένας από τους 3 μάγους στη 1η δημοτικού!) και στο τέλος κατέληξα -από σπόντα λόγο ασθένειας ενός ηθοποιού- να συμμετέχω σε μια παράσταση στη Πάφο, έπειτα σε άλλη μια στη Λάρνακα και η πορεία συνεχίζετε μέχρι και σήμερα. Η όλη ενασχόληση μου με το Θέατρο είναι σαν ένα χόμπι όπου προσπαθούμε σαν ομάδα να κάμνουμε το κόσμο να γελά και να ξεχνιέται από τις σκοτούρες της ζωής του και συνάμα να περνάμε και εμείς σαν ομάδα καλά δημιουργώντας και προσφέροντας.

2.Για εμένα προσωπικά το θέατρο είναι ακόμη μια μικρογραφία τις ζωής μας, της δουλείας μας και της κοινωνίας μας. Δοκιμάζεσαι σε διάφορους ρόλους κόντρα στον εαυτό σου, μαθαίνεις να δημιουργείς, να συνεργάζεσαι, να δίνεις αλλά και να παίρνεις. Θα σταθώ όμως στο να δίνεις γιατί -όπως και στη δική μου περίπτωση- άμα καταφέρεις σαν ηθοποιός πάνω στη σκηνή να κάνεις μια ψυχή που περνά δύσκολα να γελάσει, άμα καταφέρεις να προσφέρεις με μια φιλανθρωπική παράσταση σε ένα ίδρυμα την όποια βοήθεια, τότε η χαρά και η πληρότητα που παίρνεις σαν ηθοποιός είναι απίστευτη και δεν σκέφτεσαι τις όλες πρόβες και θυσίες που χρειάστηκαν για να υλοποιηθεί ο στόχος. Αν μπορούσες να δεις της ψυχές να γελάνε, τότε το χειροκρότημα περνά σε δεύτερη μοίρα.

Αντζελίνα Πέτσα

1. πως προέκυψε να συμμετέχεις στην θεατρική ομάδα, πως μπήκε το θέατρο στην ζωή σου

Η δική μου εμπλοκή στο θέατρο ήταν τυχαία. Είχα αναφέρει σε ένα γνωστό μου άτομο που είχε διασυνδέσεις με την θεατρική ομάδα ότι θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με το θέατρο και έτσι όταν γράφτηκε ένα καινούργιο θεατρικό έργο μου πρότειναν να λάβω μέρος και έτσι προέκυψε και η συμμετοχή μου στο ερασιτεχνικό θέατρο μέσω της ΘΟ Παρωδία.

2. τι είναι το θέατρο για εσένα, και ειδικότερα όταν είσαι στην σκηνή

Για μένα το θέατρο είναι μια ευκαιρία να αφεθώ, να αντιμετωπίσω το άγχος που νιώθω όταν βρίσκομαι μπροστά σε πλήθος και να εξωτερικεύσω διάφορα συναισθήματα παράλληλα. Όταν είμαι στην σκηνή νιώθω μια ηρεμία να με διαπερνά και το άγχος που πιθανόν να νιώθει κάποιος στη σκηνή, ξαφνικά εξαφανίζεται. Το θέατρο γενικά μου βγάζει μια θετική πτυχή του εαυτού μου ειδικότερα όταν αντικρίζω τον κόσμο που μας αγκαλιάζει και μας στηρίζει κάθε φορά και περισσότερο.

Νικόλας Κωνσταντίνου

1.Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ερασιτεχνικό θέατρο μέσα από την ΕΔΟΝ Λάρνακας όπου μπήκα από μικρή ηλικία και αυτό με βοήθησε στην θεατρική μου πορεία να εξελιχθώ. Μετέπειτα εντάχθηκα στην Θεατρική Ομάδα Παρωδία όπου ανεβάσαμε στην σκηνή αξέχαστες κωμικές παραστάσεις τις οποίες συνεχίζουμε να ανεβάζουμε μέχρι σήμερα.

2.Το θέατρο για εμένα πλέον είναι ένα μέρος της ζωής μου γιατί με κάνει να ξεφεύγω από την καθημερινότητα, αφού περνάμε πολύ ωραίες και χαλαρές στιγμές και μέσο των προβών των οποίων κάνουμε. Όταν είμαι πάνω στην σκηνή ξεχνάω τα πάντα και το μόνο που έχω στον μυαλό μου είναι να ζήσω την στιγμή και το μόνο που περιμένω είναι το τελευταίο χειροκρότημα του κόσμου το οποίο είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Σωτηρής Μουστάκας

1.Η συμμετοχή μου στην θεατρική ομάδα έτυχε μετά από εισήγηση άλλου μέλους της ομάδας για να συμμετέχω σε μια θεατρική παράσταση. Το θέατρο μπήκε στην ζωή μου από νωρίς (θεατρικές παραστάσεις στο σχολείο, παρακολούθηση επιθεωρήσεων & παραστάσεων σε Κύπρο και εξωτερικό).

2.Το θέατρο για μένα είναι τέχνη , τρόπος έκφρασης , ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Όταν κάποιος ηθοποιός (ερασιτέχνης και μη) βρίσκεται στην σκηνή πρέπει να νιώθει τιμή καθώς προσφέρει στον θεατή μοναδικές εμπειρίες.

Μαρκέλα Ιωάννου

ΘΕΑΤΡΟ, ΖΩΗ

1.Γενικά πάντα ήθελα να ασχοληθώ με το θέατρο. Ο ξάδελφος μου ο Γιώργος ο οποίος συμμετείχε στην θεατρική ομάδα Παρωδία με πρότεινε στην ομάδα για συμμετοχή σε μια θεατρική παράσταση. Τελικά τα κατάφερα!

2.Για μένα το θέατρο είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μέσα από το θέατρο, μπορεί κάποιος να δει και να βιώσει ιστορίες, να σχετιστεί με ιστορίες ή ρόλους, να ξυπνήσει συναισθήματα στο κοινό και στους ηθοποιούς και να φέρει κοντά ανθρώπους χωρίς διακρίσεις. Όταν είμαι στη σκηνή, προσπαθώ να είμαι απόλυτα ο ρόλος μου, όχι η Μαρκέλλα. Ξεχνώ τα πάντα, και μόνος μου στόχος είναι να κάνω τον κόσμο να γελά ή να μεταφέρω τα σωστά μηνύματα.

Κυριάκος Παύλου

1.Το ερασιτεχνικό θέατρο μπήκε στη ζωή μου όταν φοιτούσα στο νυχτερινό σχολείο και συμμετείχα στις παραστάσεις που ανεβάζαμε τότε και ήταν η αιτία να αγαπήσω το θέατρο. Στην ΘΟ Παρωδία εντάχθηκα μετά από εισήγηση μια φίλης που ήταν ήδη στην ομάδα, για να συμμετέχω σε ένα θεατρικό έργο και μέσω αυτής μου τη συμμετοχής βρήκα την ευκαιρία να ασχοληθώ ξανά με το θέατρο.

2.Το θέατρο για μένα είναι ψυχοθεραπεία. Ειδικότερα όταν ανεβαίνω στη σκηνή, νιώθω αυτοπεποίθηση και χαρά, είμαι ο εαυτός μου και όταν ακούω το κοινό να γελά με γεμίζει με ευχαρίστηση η αγάπη του κόσμου.

Άννα-Μαρία Κωνσταντή

1.Η όλη συμμετοχή μου στη θεατρική ομάδα Παρωδία ξεκίνησε τυχαία από ένα αστείο που τελικά κατέληξε στην σοβαρή συμμετοχή μου στην ομάδα! Άλλοτε ως «ρωσίδα», «κυπραία κουτσομπολα» ή «εγγλεζοκυπραία» «απατημένη σύζυγος». Είμαι στην ομάδα για 5 χρόνια και θα είμαι εδώ και θα παραμείνω, ώσπου το μυαλό δουλεύει και μπορεί να αποθηκεύει τα λόγια και τις ατάκες! Η Παρωδία δεν είναι απλά μια θεατρική ομάδα για μένα, έγινε πλέον οικογένεια μου! Μια μεγάλη αγκαλιά και αγάπη πολλή… απίστευτοι άνθρωποι, λατρεμένες προσωπικότητες… όμορφες στιγμές που θα κρατώ για πάντα φυλαχτό!

2.Το θέατρο είναι ο τρόπος διαφυγής μου από την καθημερινότητα. Με βοήθησε να αποκτήσω αυτοπεποίθηση, να πιστέψω στον εαυτό μου. Το αίσθημα του να είσαι στη σκηνή είναι μοναδικό  και το χειροκρότημα του κόσμου η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας

Σταυριάνα Αλαμπρίτη

1.Η συμμετοχή μου στη Θεατρική Ομάδα προέκυψε αφού παρακολούθησα κάποιες παραστάσεις της ομάδας και μου άρεσαν πολύ. Όταν σε μια από αυτές συμμετείχε και η μαμά μου, αποφάσισα να δοκιμάσω και εγώ να παίξω ένα ρόλο. Αυτό ξεκίνησε δειλά δειλά και τελικά κατέληξα να παίξω στα 4 τελευταία θεατρικά έργα της ομάδας.

2.Η Παρωδία για μένα είναι η δεύτερη μου οικογένεια. Είναι ένας τρόπος διαφυγής από την ρουτίνα και τα διαβάσματα αλλά και το άγχος των μαθημάτων. Γνώρισα στην ομάδα άξιους ανθρώπους που θα τους έχω βαθιά μες την καρδιά μου. Το αίσθημα όταν είμαι στην σκηνή είναι μοναδικό και απερίγραπτο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *