Συνεχείς οι καταγγελίες για γιατρούς με ψεύτικες ειδικότητες


Για τα θέματα της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της αξιολόγησης γιατρών μίλησε ο Μαρίνος Μουσιούττας, Βουλευτής ΔΗ.ΠΑ. και μέλος της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, κατά την παρουσία του σήμερα στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση.

Αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης γιατρών, ο κ. Μουσιούττας είπε ότι εδώ και τέσσερα χρόνια γίνονται καταγγελίες για γιατρούς που δείχνουν στις ταμπέλες τους την Α ή τη Β ειδικότητα και τελικά αποδεδειγμένα δεν τις έχουν. Αυτά θα έπρεπε να τα ελέγχουν και οι γιατροί, και το Υπουργείο Υγείας και η Αστυνομία, είπε.

Εμείς, συνέχισε, προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε τη νομοθεσία στο θέμα, ώστε και οι αρμόδιοι να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Σε σχέση με το θέμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Μουσιούττας είπε ότι η Επιτροπή είχε συζητήσει πότε θα έρθουν οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο ώστε να τις έχουν ενώπιον τους έγκαιρα για όποιες διορθώσεις χρειάζονται.

Ο νέος Υπουργός έκανε λόγο για τον Ιούνιο, αλλά η Επιτροπή σύσωμη σημείωσε ότι ο Ιούνιος είναι μακριά και πως θα έπρεπε να έρθουν το αργότερα μετά το Πάσχα. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να φέρεις τις τροποποίησεις ενώπιον της Επιτροπής μετά το Πάσχα.

Ο κ. Μουσιούττας είπε ακόμη ότι σήμερα παραιτήθηκαν Πρόεδρος και μέλη Κ.Σ. Κρήτου Τέρρα γιατί τόσο η Κρήτου Τέρρα, όσο και άλλες κοινότητες της περιοχής, διαφωνούν με την ένταξή τους σε Δήμους και θα ήθελαν να παραμείνουν σύμπλεγμα. Ωστόσο ο κ. Μουσιούττας διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει ακόμη κατά πόσον αυτά τα θέματα που αγγίζουν τη γεωγραφική κατανομή των δήμων και κοινοτήτων, εμπεριέχονται στο νέο νομοσχέδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *