Ο Υπουργός Εργασίας στο ecosmoscy: “Η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων αποτελεί προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης”

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Στο ecosmoscy μίλησε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, σε σχέση με την δήλωση που έκανε αναφορικά πως στόχος είναι η Κύπρος να έχει ευτυχισμένους πολίτες και η οικονομία να αναπτύσσεται συνεχώς.

Κληθείς να απαντήσει πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό, δεδομένου ότι πολλοί Κύπριοι πολίτες διαμαρτύρονται καθημερινά ότι δεν τα βγάζουν πέρα, ο Υπουργός εργασίας απάντησε πως : “Η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων αποτελεί προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης η οποία θα επιτευχθεί μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, κεντρικό ρόλο διαδραματίζει η εργασία, αφού η βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, η αύξηση της κάλυψης από τις συλλογικές συμβάσεις, η διαφύλαξη του θεσμού της ΑΤΑ, η επαναξιολόγηση του κατώτατου μισθού, καθώς και η αύξηση των χαμηλών συντάξεων για τα οποία η Κυβέρνηση ήδη προωθεί συγκεκριμένες ενέργειες, θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες.

Όσον άφορα το πολύκροτο ζήτημα του θεσμού της ΆΤΑ, αν μπορεί να βρεθεί μια κοινλη συνισταμένη μεταξή εργοδοτών και εργαζομένων ο κ. Παναγιώτου είπε ότι Αισιοδοξώ ότι η ισορροπημένη συμβιβαστική πρόταση που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει σε μια κοινά αποδεκτή συμφωνία, μέσα από την επίδειξη της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας που διαχρονικά χαρακτηρίζει τους κοινωνικούς εταίρους”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *