Σφοδρές καταγγελίες στο ecosmoscy. “Έπρεπε να πιάει σύνταξη που τα 63, εν 69 τζιαι κόμα περιμένει”

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το χθεσινο δημοσίευμα του ecosmoscy, σε σχέση με την γυναίκα η οποία εδώ και οκτώ χρόνια περιμένει να πάρει σύνταξή, και δεν έχει πάρει ουτε σεντ καθώς, επιμένουν πως ήταν κάτοικος Άγγλίας, ενώ οι Βρετανικές αρχές ανέφεραν στους αρμόδιους πως το εν λόγω πρόσωπο δεν υπάρχει καν στον κατάλογο του Ηνωμένου Βασιλειου ως πολίτης.

Απο χθες μετά την δημοσίευση του εν λόγω περιστατικού, το ecosmoscy, έγινε δέκτης, κι άλλων παραπόνων σε σχέση με τις συντάξεις. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει πολίτης – νομικός στο επάγγελμα, ο πεθερός του έκανε αίτηση για σύνταξη όταν ήταν 63 ετών και σήμερα είναι 69 ετών και δεν έχει πάρει ούτε ευρώ, ενώ όπως αναφέρει ο δικηγόρος, περιμένει απάντηση απο το 2020, καθώς έχει στείλει δεκάδες επιστολες.

Πιο κάτω η επιστολή που απέστειλε ο δικηγόρος στους αρμοδίους

Θέμα: Αίτηση για θεσμοθετημένη σύνταξη, ((ονοματεπώνυμο) Α.Δ.Τ.)

Αναφέρομαι στο ως άνω θέμα και έχω να σας κοινοποιήσω τα ακόλουθα:

  1. Κατά ή περί το Μάρτιο του έτους 2019 είχα καταθέσει την αίτηση μου για θεσμοθετημένη σύνταξη στο Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αμμοχώστου.
  2. Λίγους μήνες αργότερα, ήτοι τον Δεκέμβριο του έτους 2019, έλαβα επιστολή από την Υπηρεσία σας για συμπληρωματικά και/ή περεταίρω έγγραφα για να προχωρήσετε στην εξέταση της αίτησης μου, κάτι που έπραξα άμεσα.
  3. Έκτοτε, σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, έχω επανειλημμένα επισκεφθεί το Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αμμοχώστου στη Δερύνεια για να μου εξηγηθεί ο λόγος καθυστέρησης της εξέτασης της αίτησης μου.
  4. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν κατέστη δυνατό να λάβω την οποιανδήποτε ενημέρωση σχετικά με την αίτηση μου από τους λειτουργούς του Επαρχιακού Γραφείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αμμοχώστου.
  5. Παράκληση μου είναι όπως με ενημερώσετε άμεσα για την εξέλιξη της αίτησης μου, αφού όπως όλοι οι συμπολίτες μου έτσι και εγώ βρίσκομαι σε άθλια οικονομική κατάσταση λόγω της πανδημίας.

Παρακαλώ όπως δείτε το θέμα και η άμεση απάντηση σας θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

     Με εκτίμηση

——————————

(ονοματεπωνυμο)

      Α.Δ.Τ. (Χ)

     (Τηλ. (Χ)

Απο την πλευρά του ο δικηγόρος του 69χρονου απέστειλε επιστολή όπου αναφέρει


Κύριοι, Έχουμε εντολή από τον πελάτη μας κ. (ονοματεπώνυμο) με Α.Δ.Τ. (χ) να αναφερθούμε στο πιο πάνω θέμα και να σας κοινοποιήσουμε τα ακόλουθα: Ο κος. (ονοματεπώνυμο) κατάγεται από την Σωτήρα της Επαρχίας Αμμοχώστου και είναι ηλικίας 66 ετών. Υπηρέτησε στο Τάγμα Πεζικού 393 στο Πογάζι και στο Τάγμα Πεζικού 211 στη Λευκωσία από το 1972-1975. Κατά ή περί το έτος 1975 με την συμπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, παρέμεινε στη Δημοκρατία μέχρι να εντοπιστεί ο μεγαλύτερος αδερφός του, (ονοματεπώνυμο), δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα είναι αγνοούμενος.

Κατά ή περί το έτος 1976 πήγε στην Αθήνα όπου παρέμεινε για 6 χρόνια και συμπλήρωσε τις μουσικές σπουδές στο Ελληνικό και Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ο πελάτης μας, αφού επέστρεψε στην Δημοκρατία, παντρεύτηκε την πρώην σύζυγο του όπου έφεραν στην ζωή τα δύο τέκνα τους τα οποία σήμερα είναι ενήλικα. Στην πορεία ο πελάτης μας ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ενεργός επαγγελματικά.

Μετά και το διαζύγιο του με την πρώην σύζυγο του, διαμένει μόνιμα σε ιδιόκτητη κατοικία στην Σωτήρα της Επαρχίας Αμμοχώστου. Κατά ή περί την 7ην Μαρτίου του έτους 2019 είχε καταθέσει την αίτηση του για Θεσμοθετημένη αλλά και Κοινωνική σύνταξη, όπως τον είχαν συμβουλεύσει οι υπάλληλοι του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη στη Δερύνεια ή/και η Υπηρεσία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Δερύνεια. Λίγους μήνες αργότερα, τον ενημέρωσαν ότι χρειάζονταν επιπρόσθετα έγγραφα ή/και πιστοποιητικά τα οποία προσκόμισε άμεσα στην Υπηρεσία σας. Από τότε έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια χωρίς να έχει πάρει την οποιαδήποτε απάντηση από τους αρμόδιους λειτουργούς.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο πελάτης μας ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, και χρειάζεται να ζητά συνεχώς οικονομική στήριξη από τα παιδιά του, άλλους συγγενείς και φίλους. Είναι τραγικό το γεγονός ότι χρειάστηκε μόλις λίγους μήνες για να χάσει τον αδερφό του υπερασπίζοντας την πατρίδα του, και κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί περισσότερο από δύο χρόνια για να εξεταστεί η αίτηση σύνταξης του για να λάβει αυτά που δικαιούται κάθε Κύπριος πολίτης. Κύριοι, θεωρώ την εν λόγω υπόθεση πολύ σοβαρή, χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και η εξεύρεση λύσης είναι επιτακτικής ανάγκης. Ως εκ των πιο πάνω είναι παράκληση μας και παράκληση του πελάτη μας παρά το τόσο βεβαρυμμένο πρόγραμμα που γνωρίζουμε ότι έχετε, να ερευνήσετε την υπόθεση του πελάτη μας, ώστε να συζητηθεί το πρόβλημα που υπάρχει και να δοθούν λύσεις. Ευελπιστούμε σε σύντομη ανταπόκριση σας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

ΥΓ: To ecosmoscynews κατέχει όλα τα στοιχεία του εν λόγω κυρίου αλλά δεν τα δημοσιέυουμε προς το παρών για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *