Δεν λένε να κοπάσουν τα επεισόδια στην Χλώρακα. Χειροπέδες σε 21 πρόσωπα

Στη σύλληψη 21 συνολικά προσώπων προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η Αστυνομία, μετά τα επεισόδια που εκτιλύχθηκαν για δεύτερο εικοσιτετράωρο στην περιοχή της Χλώρακας. 

Το χρονικό

Της σύλληψης των 20 προσώπων, προηγήθηκαν χθες το απόγευμα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην περιοχή, από δύο διαφορετικές ομάδες που αποτελούνταν από 250 περίπου άτομα η κάθε μια.

Η Αστυνομία προχώρησε στην αστυνόμευση της επαρχίας Πάφου , με αντιοχλαγωγικές ομάδες της Μ.Μ.Α.Δ., των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πάφου, Λευκωσίας και Αμμοχώστου, της Ομάδας Ζ Λευκωσίας και του Ε.Α.Ο., καθώς και του αντιδιαδηλωτικού οχήματος «ΑΙΑΝΤΑΣ».

Οι εκδηλώσεις ενώ αρχικά ήταν ειρηνικές, σε κάποιο στάδιο οι συμμετέχοντες στις δύο ομάδες, άρχισαν να συμπεριφέρονται οχλαγωγικά, θέτοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, καθώς επίσης και σε φράκτη κτηρίου.

Μέλη της Αστυνομίας και των αντιοχλαγωγικών διμοιριών επενέβησαν άμεσα για καταστολή των παραβατικών συμπεριφορών, με αποτέλεσμα οι ταραξίες να συγκροτηθούν σε μικρότερες ομάδες και να συνεχίσουν την παραβατική τους δράση σε διάφορες περιοχές στη Χλώρακα.

Η Αστυνομία με την επιχειρησιακή της δράση κατάφερε και αντιμετώπισε όλα τα μέτωπα στα οποία δραστηριοποιήθηκαν οι οχλαγωγούντες και έγινε κατορθωτό, οι δύο ομάδες  να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέλος της Δύναμης τραυματίστηκε στο χέρι από ρίψη μολότοφ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε, ότι έφερε έγκαυμα 2ου βαθμού και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήρε εξιτήριο.

Στην παρέμβαση της Αστυνομίας για καταστολή των επεισοδίων, έγινε χρήση  χημικών, καθώς επίσης και του αντιδιαδηλωτικού οχήματος «ΑΙΑΝΤΑΣ».

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 21 συνολικά προσώπων (και από τις δύο ομάδες), τα οποία τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ εξακολουθούν να καταζητούνται έξι πρόσωπα που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *