Σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας για τον κατάδικο με βραχιολάκι στα επεισόδια

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε δεσμοφύλακας σχετικά με την υπόθεση κατάδικου που εκτίει ποινή με καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης και ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια της Παρασκευής στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον δεσμοφύλακα που είχε την ευθύνη του συστήματος χειρισμού ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών για την υπόθεση.

Από το Σάββατο η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου προέβη σε ενέργειες προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, με το αίτημα να γίνεται δεκτό και ο δεσμοφύλακας να τίθεται σε διαθεσιμότητα.

Από τη Λευκωσία βρέθηκε Λεμεσό

Όπως ανέφερε το Τμήμα Φυλακών, μετά από προκαταρτικό έλεγχο ο οποίος διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση των Φυλακών, διαφαίνεται ότι πρόκειται για κρατούμενο ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 20 μηνών, με ημερομηνία αποφυλάκισης στις 19.11.2023.

Από τις 14.08.2023 ο κρατούμενος εκτίει την ποινή του με το καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης εκτός του Τμήματος Φυλακών, με τόπο διαμονής του την επαρχία Λευκωσίας.

Τον Ιούνιο ο κατάδικος είχε μεταβεί με άδεια στην επαρχία Λεμεσού, όπου διαμένει η μητέρα του, και είχε τοποθετηθεί σε προσωρινή ηλεκτρονική παρακολούθηση για σκοπούς διακίνησης στην επαρχία Λεμεσού.

Την Παρασκευή, συνελήφθη στη Λεμεσό λόγω των επεισοδίων, ενώ έπρεπε να βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας στην οποία διαμένει με συγγενικό του πρόσωπο.

Σημειώνεται ότι έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα για να καταδείξει τα αίτια που δεν αφαιρέθηκε η επαρχία Λεμεσού από τις επιτρεπόμενες ζώνες διακίνησης του υπό αναφορά κρατούμενου και που θα οδηγούσε στην άμεση ενεργοποίηση του συστήματος και ενημέρωση του Τμήματος Φυλακών για τις δικές του ενέργειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *