Έντονη ανησυχία των Αρχών μετά την άφιξη 264 μεταναστών στην Κύπρο

Αυξημένες αφίξεις μεταναστών δια θαλάσσης, σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, έφτασαν 40 άτομα το Σάββατο και 224 άτομα την Κυριακή (σε 2 βάρκες, 142 και 82). Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών, πρόκειται για Σύρους που έφτασαν στην Κύπρο από τον Λίβανο. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για μεγάλο αριθμό προσώπων που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν προς Κύπρο.

Έπειτα από τις αφίξεις έγινε επιχείρηση για συλλήψεις διακινητών, συγκεκριμένα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 10 άτομα και διερευνώνται κι άλλα στη βάση πληροφοριών.

Όπως αναφέρεται, οι αφίξεις και οι πληροφορίες προκαλούν έντονη ανησυχία στις Αρχές της Δημοκρατίας, δεδομένου ότι η κατάσταση στην περιοχή, αυξάνει τις πιέσεις με αφίξεις παράτυπων μεταναστών και περιορίζει παράλληλα τις δυνατότητες για επαρκείς και συντονισμένους ελέγχους, ειδικά από τις Αρχές του Λιβάνου για αποκοπή των βαρκών.

Τέλος σημειώνεται πως, έχουν δοθεί οδηγίες από τον Υπουργό Εσωτερικών και όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα και συντονισμό, ωστόσο επαναλαμβάνεται ότι οι δυνατότητες σε πόρους και υποδομές δεν είναι απεριόριστες και τόσο το ΚεΠΥ Πουρνάρα αλλά και τα υπόλοιπα Κέντρα μπορούν να εξυπηρετήσουν/φιλοξενήσουν έως συγκεκριμένο αριθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *