Δομές ανήλικων μεταναστών: Δεν είναι “δομές” ΄λέει η Ευαγγέλου

Ανεπιθύμητες φαίνεται πως είναι οι δομές μεταναστών από διάφορους δήμους, αφού οι αντιδράσεις σε σχέση με τη δημιουργία τους είναι έντονες.

Μιλώντας για το θέμα στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς είπε πως όλα έγιναν τόσο γρήγορα χωρίς να έχουν κάποια ενημέρωση από πριν, και πως ό,τι έμαθε, το έμαθε χθες.

Τέτοιες δομές στον Δήμο υπάρχουν αρκετές από το 1993, όταν κανένας δεν δεχόταν αυτούς τους ανθρώπους, και τους δεχθήκαμε εμείς και τους αγκαλιάσαμε, είπε ο κ. Πιτταράς.

Τελευταίως είχαμε δεχθεί να γίνει αποδεκτό αίτημα από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για ξενώνα ασθενών με χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας στο πρώην κέντρο υγείας στον συνοικισμό του Αγίου Ελευθερίου, ανέφερε.

Αυτό που μας ανησυχεί τώρα, σημείωσε ο κ. Πιτταράς, είναι ότι αυτή η δομή που θα γίνει στον Δήμο Γερίου, βασικά είναι στα σύνορα Λατσιών-Γερίου και θα είναι δίπλα από το Λύκειο Λατσιών.

«Υπάρχει από την άλλη αναστάτωση στον Δήμο μας σε σχέση με τις πολυκατοικίες στους συνοικισμούς και τώρα έχουμε αυτό», είπε. «Εμείς πάντως δεν θα δεχθούμε αυτό το πράγμα», ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος.

Για το ίδιο θέμα παρενέβη στην εκπομπή και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Όπως είπε η Υφυπουργός δεν τίθεται θέμα μη ενημέρωσης των δήμων, ενώ αναφερόμενη στις δομές, η κ. Ευαγγέλου ξεκαθάρισε πως δεν είναι δομές με την έννοια των δομών αλλά κατοικίες μικρού αριθμού παιδιών που βρίσκονται υπό τη νομική φροντίδα του κράτους.

«Ο λόγος που μιλάμε για μικρές κατοικίες διάσπαρτες σε διάφορες περιοχές, είναι γιατί δεν θέλουμε να έχουμε ιδρύματα, έχει παρέλθει η εποχή της ιδρυματοποίησης. Είναι η εποχή της ενσωμάτωσης και της συμπερίληψης», είπε.

Από την άλλη, εξήγησε, όταν μιλάμε για παιδιά υπό τη φροντίδα του κράτους, εννοούμε παιδιά που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν γονείς, προσθέτοντας πως «η όλη φιλοσοφία είναι να παρέχουμε εκείνες τις συνθήκες που να είναι πλησιέστερες στο οικογενειακό περιβάλλον».

Στα Λατσιά δεν θα γίνει δομή ασυνόδευτων ανήλικων, ξεκαθάρισε η Υφυπουργός, ενώ τόνισε πως ήδη υπάρχουν κατοικίες διάσπαρτες σε όλη την Κύπρο, που δεν γίνονται αντιληπτές στην κοινότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *