Στρέφονται στα βίντεο οι αρχές για την δολοφονία Μαυρομιχάλη

Όσο δυσμενής κι αν είναι η θέση της Αστυνομίας που δεν είχε καταφέρει ν’ αποτρέψει τα δύο απανωτά εγκλήματα προσώπων που ήταν ψηλά ψηλά στα κατάστιχα της, εντούτοις, όπως ανέφεραν πρόσωπα που ασχολούνται με το έγκλημα, τώρα είναι η ευκαιρία των Αρχών ασφαλείας να δώσουν ένα τέλος στις φατρίες.

Όπως συζητείται και στα ψηλά δώματα του Αρχηγείου Αστυνομίας, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή οι αρχές να δείξουν πως δεν θ’ ανεχθούν να ξεμυτίσουν άλλα πρόσωπα που να ελέγχουν τη νύχτα, είτε με προστασίες, διακίνηση ναρκωτικών ή ο,τιδήποτε άλλο. Γι’ αυτό και θα πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι κουμάντο θα κάνει η Αστυνομία πλέον για να νοιώθουν και οι πολίτες ασφάλεια και παράλληλα να επιβληθεί τάξη στην ανομία που έχει παρατηρηθεί όλο αυτό το διάστημα.

Οι δολοφονίες των Αλέξη Μαυρομιχάλη και Θανάση Καλογερόπουλου, αναμένεται ότι θ’ αλλάξουν τα δεδομένα και γι’ αυτό οι αρχές θα κινηθούν κόβοντας την φόρα όσων επίδοξων θέλουν να αναλάβουν τα ηνία. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί και το μήνυμα ότι δεν θα γίνει ανεκτό ν’ αρχίσει νέος κύκλος αίματος, είτε με συνέχιση του ξεκαθαρίσματος, είτε εκδίκησης.

Οι έρευνες για τη δολοφονία του Μαυρομιχάλη συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και οι εξετάσεις της Αστυνομίας επικεντρώνονται στα βίντεο που παραλήφθηκαν από την περιοχή του φονικού μέχρι και τον Κοτσιάτη, όπου ο δράστης φέρεται να έκαψε το όχημα διαφυγής του. Τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας γνωρίζουν τον τύπο και το χρώμα του οχήματος γι’ αυτό και μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης εξετάζουν κατά πόσο καταγράφηκε ο,τιδήποτε.

Παράλληλα, αναμένεται η βαλλιστική εξέταση του κάλυκα από τη σκηνή του φόνου ώστε να φανεί ο τύπος του όπλου που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για κάποιο κλεμμένο G3, αφού το διαμέτρημα του κάλυκα ταιριάζει περισσότερο σ’ αυτού του τύπου το όπλο παρά σε καλάσνικοφ.

Ερευνάται επίσης κατά πόσον ο στυγνός εκτελεστής χρησιμοποίησε σφαίρα που εκρήγνυται μόλις βρει στόχο, κι’ αυτό επειδή πυροβόλησε μόνο μια φορά αλλά και λόγω της μεγάλης ζημιάς που προκάλεσε σε ζωτικά όργανα του θύματος.

Χθες από τα γραφεία του ΤΑΕ πέρασε το πρόσωπο που βρισκόταν την ώρα του φόνου μαζί με το Αλεξούι, στο διαμέρισμα της οδού Βερενίκης. Επίσης κλήθηκαν και έδωσαν κατάθεση πρόσωπα του περιβάλλοντος του 45χρονου για να φανεί κατά πόσον είχε αντιληφθεί ο,τιδήποτε που να έθετε τη ζωή του σε κίνδυνο. Πάντως, πολλοί λένε αλλά και το επιβεβαιώνουν και οι πληροφορίες της Αστυνομίας, ότι ο Μαυρομιχάλης το τελευταίο διάστημα δεν ελάμβανε ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας, κυκλοφορούσε πολλές φορές χωρίς συνοδεία άλλων επιστήθιων φίλων του και εμφανιζόταν και δημόσια χωρίς πολλά πρόσωπα να τον συνοδεύουν.

Εξάλλου, σήμερα στις 12:30 μ.μ. από τον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, θα τελεστεί η κηδεία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστου το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, στη Λευκωσία. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Στροβόλου, παρά το K-Cineplex.

Προκοπίου: Με σοβαρότητα και εχεμύθεια οι έρευνες

Χθες η υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδου Προκοπίου που ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι οι έρευνες για τους δύο φόνους που διαπράχθηκαν σε Λεμεσό και Λευκωσία διεξάγονται με πολλή σοβαρότητα και εχεμύθεια. Η κ. Προκοπίου ανέφερε ότι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Προεδρικό αφορούσε καθαρά την Αστυνομία και πρόσθεσε ότι όποια ενημέρωση χρειάζεται το υπουργείο να λάβει, την έχουμε λάβει από τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Οι έρευνες διεξάγονται με πολλή σοβαρότητα και εχεμύθεια, δεν υπάρχει κάτι προς δημοσιοποίηση αυτή τη στιγμή και όταν υπάρξει κάτι το οποίο μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα, θα σας το δώσει η ίδια η Αστυνομία, ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *