Δολοφονία Καλογερόπουλου: Κλείδωσε και επιστημονικά ο ένας εκτελεστής

Απαντήσεις από τα δεκάδες πειστήρια που βρίσκονται στα εργαστήρια της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών για επιστημονικές και δικανικές εξετάσεις, αναμένουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού που διερευνούν τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου.

Οι εξετάσεις και οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο ενώ πλέον υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον ρόλο και την εμπλοκή των τεσσάρων υπόπτων στην υπόθεση. Για την υπόθεση αναμένεται να ληφθούν άλλες 50 καταθέσεις, να ελεγχθούν δεκάδες κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης σε συγκεκριμένους χώρους και να πραγματοποιηθούν άλλες τρεις έρευνες. Για την ώρα αναζητούνται, η μοτοσικλέτα διαφυγής των εκτελεστών, οι κλοπιμαίες πινακίδες οχημάτων ίδιου τύπου και μάρκας με αυτό που χρησιμοποίησαν για τον φόνο, ενδύματα, κινητά τηλεφωνά και πυροβόλα όπλα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», τα δεκάδες κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που κατέχουν οι ανακριτές έχουν συνοχή και μάλιστα τους έχουν διαφωτίσει σε μεγάλο βαθμό, ούτως ώστε να στήσουν τα σημαντικότερα κομμάτια του παζλ της άγριας δολοφονίας του 55χρονου. Την ίδια ώρα, οι ανακριτές είναι πεπεισμένοι πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι έχουν στα χέρια τους και τους δύο εκτελεστές του Καλογερόπουλου, εξού και η ανακοίνωση της Αστυνομίας προ ημερών για αφαίρεση της φωτογραφίας που δόθηκε στη δημοσιότητα με τους δύο να επιβαίνουν στη μοτοσικλέτα.

Από τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι ύποπτοι έχουν κάνει πολλά και σοβαρά λάθη τόσο πριν όσο και μετά τη διάπραξη του φόνου, τα οποία οδήγησαν τους ανακριτές στα ίχνη τους.

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερις διαδικασίες προσωποκράτησης, αναγνώσθηκαν τα γεγονότα που αφορούν τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου. Όπως είναι γνωστό, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού έχουν περάσει χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα 41, 44, 22 και 21 ετών αντίστοιχα. Χθες οδήγησαν εκ νέου τους δύο πρώτους υπόπτους ενώπιον του Δικαστηρίου αιτώντας την ανανέωση της κράτησής τους για άλλες οκτώ ημέρες. Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα ενώ εναντίον των δύο υπόπτων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλων όπλων, κατηγορίας Α και Β και εκρηκτικών, εμπρησμού και κλοπής αυτοκινήτου.

Οι δύο ύποπτοι μεταφέρθηκαν στην αίθουσα, από διαμορφωμένη είσοδο, συνοδευόμενοι από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Στο Δικαστήριο βρίσκονταν πέραν των 40 αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες και μονάδες ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία, παρόντες ήταν και οι συνήγοροι υπεράσπισης του 21χρονου (4ου υπόπτου). Οι δικηγόροι των δύο υπόπτων ανέφεραν στο Δικαστήριο ότι δεν έχουν ένσταση στο αίτημα, σημειώνοντας ότι δεν επιθυμούν να αναγνωστούν τα γεγονότα καθώς τα γνωρίζουν οι πελάτες τους. Εντούτοις ο Δικαστής, Θεόδωρος Συμεωνίδης, είπε ότι στην αίθουσα υπάρχουν δημοσιογράφοι και θα πρέπει να αναγνωστούν τα γεγονότα, ζητώντας και τις θέσεις των δύο πλευρών.

DNA του 41χρονου σε κάλυκα

Όπως έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή διαδικασία, γενετικό υλικό σε έναν από τους κάλυκες των πυροβόλων όπλων, που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να φονεύσουν το θύμα και εντοπίστηκαν στη σκηνή, ταυτίστηκε με τo DNA του 41χρονου υπόπτου, κλειδώνοντας και επιστημονικά τη σύνδεσή του ως ο ένας εκ των εκτελεστών. «Σε έναν από τους κάλυκες εντοπίστηκε το γενετικό υλικό του 41χρονου (1ου υπόπτου)», ανέφερε ο εξεταστής και σημείωσε ότι εξασφαλίστηκε γραπτή μαρτυρία ότι 1ος ύποπτος βρισκόταν στην έπαυλη κατά τον περασμένο Σεπτέμβριο, ως ένοικος, και ότι κατείχε πυροβόλα όπλα, δηλαδή, καλάσνικοφ και πιστόλι.

Εντόπισαν ρούχα του 41χρονου που φορούσε πριν τον φόνο

Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταγραφεί στις 26 Οκτωβρίου τον 41χρονο (1ο ύποπτο) να οδηγεί προς την έπαυλη μοτοσικλέτα της ίδιας περιγραφής με τη μοτοσικλέτα που έφυγε από την έπαυλη την προηγούμενη ημέρα του φόνου (29/10) και ίδιας περιγραφής με τη μοτοσικλέτα με την οποία διέφυγαν οι δράστες του φόνου στις 30/10. Τη συγκεκριμένη ημέρα, φορούσε ρούχα, τα οποία εντοπίστηκαν σε κάλαθο σκουπιδιών στην έπαυλη, κατά την έρευνα της Αστυνομίας μετά τη σύλληψη του 44χρονου. Άλλο βίντεο καταγραφεί την ίδια μοτοσικλέτα να οδηγείται από και προς την έπαυλη από τον 1ο ύποπτο και στις 31/11, μια ημέρα μετά τον φόνο.

Η έπαυλη στη Σκαρίνου το στρατηγείο εκτελεστών και συνεργών

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, υπαστυνόμο, Κώστα Μιχαήλ, διαπιστώθηκε βάσει μαρτυρίων ότι πολλά πράγματα που ανέφερε στη γραπτή του κατάθεση ο 44χρονος ύποπτος, τόσο για την παρουσία και διαμονή του 41χρονου στο σπίτι του, όσο και για τις διακινήσεις του ιδίου κατά τις επίμαχες ημέρες, δηλαδή στις 29 και 30 Οκτωβρίου, δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο 44χρονος είχε υπό τον έλεγχό του αυτοκίνητο ενοικιάσεως, το οποίο βρισκόταν στην έπαυλη και είναι αυτό που προφανώς χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της μοτοσικλέτας στο σημείο εμπρησμού του οχήματος απ’ όπου διέφυγαν οι δράστες την ημέρα του φόνου. Οι ανακριτές εντόπισαν το συγκεκριμένο όχημα αργότερα σε τοποθεσία στη Λάρνακα και αυτό μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

Σε έρευνα στο όχημα ενοικιάσεως, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια. «Δημιουργείται ισχυρή υπόνοια ότι η οργάνωση και ο σχεδιασμός της εκτέλεσης του Καλογερόπουλου έγινε στην έπαυλη στη Σκαρίνου η οποία εκ των πραγμάτων φαίνεται να ήταν και η βάση των εκτελεστών και άλλων προσώπων», ανέφερε αυτολεξεί ο εξεταστής. Είπε ακόμη ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση άλλοι δύο ύποπτοι 22 και 21 ετών μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε εναντίον τους.

Οι δύο τελούν υπό κράτηση και το διάταγμα τους εκπνέει στις 18/11. Ενδεικτική και η αναφορά για τα όσα εντοπίστηκαν στις κατοικίες των δύο νεαρών υπόπτων. «Σε έρευνες που έγιναν σε οικίες και υποστατικά τους, εντοπίστηκαν τεκμήρια που πιστεύεται ότι έχουν σχέση με την υπόθεση όπως ρούχα, κινητά τηλέφωνα ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και άλλα τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. Τα πρόσωπα αυτά συνδέονται βάσει μαρτυρίας με την έπαυλη του 44χρονου κατά τις 29 και 30 Οκτωβρίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *