Πάτρα: Και εσύ, αδελφή Δήμητρα; (Του Πέτρου Κουσουλού)

Εντάξει, ομολογώ ότι τον «θείο Τζόνι» ή όπως αλλιώς τον λένε, ο οποίος οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν ιδιαίτερα… εκδηλωτικός προς το πρόσωπό μου, δεν τον είχα ξαναδεί στη ζωή μου. Είχα ακούσει βέβαια κάποιες ιστορίες σχετικά με ραντεβού που έκλεινε με κάποια «καλόπαιδα» προκειμένου να συνετιστεί ο Δασκαλάκης και να γυρίσει «μαύρος» από την Αθήνα στην Πάτρα.

Του Πέτρου Κουσουλού

Να δεχθώ όμως λεκτική επίθεση και από τη Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία, μεταξύ άλλων, με εγκάλεσε ότι υποστήριξα πως στράφηκε εναντίον της αδελφής της στην περίπτωση θανάτου-δολοφονίας της Ίριδας; Προφανώς η συμπαθέστατη αδελφή της κατηγορουμένης είτε δεν είναι σε θέση είτε δεν γνωρίζει τι κατέθεσε η ίδια και καταγράφεται -ευτυχώς- ευκρινώς στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Να της υπενθυμίσω λοιπόν τα όσα αναφέρονται (όχι από εμένα, αλλά από τους δικαστές του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου) για τη σημαντικότητα της κατάθεσής της! «Προς επίρρωση των ανωτέρω καταλυτική είναι και πάλι η κατάθεση της αδελφής της κατηγορουμένης Δήμητρας Πισπιρίγκου, η οποία είναι αυτή που είδε το βρέφος την προηγούμενη ημέρα εν ζωή (έως και την ώρα που πήγε για ύπνο), αλλά ήταν και πάλι η ίδια που βρήκε το βρέφος στην κούνια άσφυγμο, η οποία και κατέθεσε μετά βεβαιότητας πως το βρέφος δεν είχε την προηγούμενη ημέρα τουλάχιστον αυτό το ‘‘ξεραμένο αίμα’’ στο χείλος του, ενώ όταν το βρήκε το επόμενο πρωί είχε την όψη που βλέπει στις φωτογραφίες της σορού που της επεδείχθησαν. Περαιτέρω, ήταν η ίδια μάρτυς που ανέφερε πως η μόνη που μετέβη να δει το παιδί, όταν κάποια στιγμή ξύπνησε (από ώρα 23.00 της 20.03.2021 που την έβαλε για ύπνο έως ώρα 11.30 π.μ. της επόμενης ημέρας), ήταν η κατηγορουμένη μητέρα του, πιθανόν κατά τις 07.30 περίπου, η οποία και νυν κατέλαβε το αδύναμο βρέφος σε κατάσταση σχεδόν ύπνου και επενήργησε επ’ αυτού αποφράσσοντας τις αεροφόρους οδούς του (στόμα – μύτη).

Μάλιστα εν προκειμένω, ενόψει και της βρεφικής ηλικίας της θανούσης, δεν απαιτήθηκε ιδιαίτερος χρόνος ή προσπάθεια (ως και η Δήμητρα Πισπιρίγκου καταθέτει ότι η κατηγορουμένη έλειψε ελάχιστο χρόνο από δίπλα της, καθώς είχαν κοιμηθεί μαζί), ενώ, ως διαπιστώνεται, χρησιμοποιήθηκε προς τούτο (άσκηση πίεσης) ένα πανάκι, που συνήθιζε να έχει μαζί του το βρέφος, επί του οποίου βρέθηκε αίμα και σάλιο». Πού διαφωνούμε λοιπόν, συμπαθέστατη Δήμητρα, και από πού πηγάζει η ενόχλησή σου;

Μπερδεμένα

Εκτιμώ ότι τα τρία ασυγκράτητα (αδελφή, μαμά και θείος) μέλη της οικογένειας Πισπιρίγκου που πρωταγωνίστησαν στο λεκτικό λιντσάρισμά μου το πρωινό της Παρασκευής τα έχουν λίγο μπερδεμένα στο μυαλό τους. Θεωρούν ότι σε ένα κράτος δικαίου και όχι σε καταστάσεις ζούγκλας η δικαιοσύνη αποδίδεται από κοινούς θνητούς, δημοσιογράφους, ιατροδικαστές, γιατρούς, και όχι από εισαγγελείς και δικαστές.

Να τους πληροφορήσω λοιπόν (για να μην πέσουν απότομα από τα σύννεφα) ότι διώξεις στην κατηγορουμένη άσκησαν εισαγγελείς, ενώ στο εδώλιο την παρέπεμψαν δικαστές. Εκείνοι που θα την καταδικάσουν ή θα την αθωώσουν είναι και πάλι δικαστές και ένορκοι. Όχι οι δημοσιογράφοι, ούτε ο Ηλιάδης ή ο Καρακούκης με τον Καλόγρηα ή ο Μάνος Δασκαλάκης, η Μητσέλου και οι πρώην αλλά και οι μελλοντικοί μάρτυρες.

Εκείνο το οποίο οφείλουν να πληροφορηθούν επίσης είναι ότι με την υποκινούμενη, άθλια, συμπεριφορά τους σε δημόσια θέα προσέφεραν κάκιστη υπηρεσία στην κατηγορουμένη, η οποία στις 15 Νοεμβρίου θα απολογηθεί για την υπόθεση της Τζωρτζίνας.

Υπηρέτησαν απλώς το ωραίο σενάριο που εξυφαίνει εδώ και μήνες ο τέταρτος κατά σειρά συνήγορος της Πισπιρίγκου, ο οποίος σε περίπτωση καταδίκης της εντολέως του θα τα ρίξει στους «κακούς δημοσιογράφους» κ.τ.λ. και όχι στην υπερασπιστική τακτική του. Ας πρόσεχαν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *