Σε επιφυλακή η αστυνομία, υπο τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων. Διπλά προσεκτικοί ελέω κατεχομένων

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκονται, από τις 03 Νοεμβρίου, δύο πρόσωπα τα οποία φέρεται να συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και είχαν ως στόχο πολίτες εβραϊκής καταγωγής που ζουν στην Κύπρο.

Η Κυπριακή Αστυνομία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Αντρέας Χρίστου, βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις Αρχές άλλων χωρών, καθώς και με Europol και Interpol. Αξιολογεί πληροφορίες που λαμβάνει από άλλες Αστυνομικές ή Εθνικές Αρχές και εκεί που υπάρχει ανάγκη λαμβάνει τα δέοντα μέτρα.

Ο κ. Ανδρέου διευκρίνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κατεύθυνση για άλλες συλλήψεις σε σχέση με την πιο πάνω υπόθεση. Διευκρίνισε ωστόσο πως οι διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη και τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν.

Διπλά προσεκτικοί λόγω κατεχομένων

Οι Κυπριακές Αρχές χρειάζεται να είναι διπλά προσεκτικοί, λόγω των κατεχομένων, καθώς πρόκειται για μια «τρύπα» που διατυπώνουν ακόμα και οι Ισραηλινές Αρχές. Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, μέσω της πράσινης γραμμής, πρόσωπα που συνδέονται με διάφορα αδικήματα μπορούν να εισέρχονται και εξέρχονται από τα κατεχόμενα προς ελεύθερες περιοχές και το αντίθετο, χωρίς να γίνει κατορθωτή η σύλληψη τους.

Στο πλαίσιο αυτό το Γραφείο Τρομοκρατίας, του Αρχηγείου της Αστυνομίας, λαμβάνει και αναλύει διάφορες πληροφορίες και σε περίπτωση που χρειαστεί γίνεται παρέμβαση από τις Αστυνομικές Αρχές.

Ως Κυπριακή Αστυνομία προχωρούμε στην αξιολόγηση οποιωνδήποτε πληροφοριών λαμβάνονται και από εκεί και πέρα προχώρησε σε ανάλογες ενέργειες. Είχαμε λάβει και αρκετές άλλες πληροφορίες, ενδεχομένως έχουν σχέση με αυτά τα θέματα διερευνήθηκαν, δεν έχει προκύψει κάτι.

Επιπλέον μέτρα ασφαλείας ενόψει εορτών

Εξάλλου ενόψει της εορταστικής περιόδου και τις γενικότερης ανησυχίας που υπάρχει στα κράτη – μέλη, για τρομοκρατικά χτυπήματα υπό το φως του πολέμου στην Μέση Ανατολή, η Κυπριακή Αστυνομία λαμβάνει επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

Την περασμένη Παρασκευή ο Αρχηγός Αστυνομία έδωσε οδηγίες για αύξηση της παρουσίας των μελών της Αστυνομία σε όλους τους χώρους. Σε χώρους που συγκεντρώνεται κόσμος και περιοχές που παρατηρείται αύξηση εγκληματικών ενεργειών, όπως διαρρήξεις και κλοπών. Την ίδια ώρα τα μέλη της Δύναμης εντείνουν τις περιπολίες και τους τροχαίους ελέγχους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *