Δέκα μήνες διακυβένρησης τρείς παραιτήσεις, τέσσερις αντικαταστάσεις!

Απο την ημέρα εκλογής του Προέδρου Χριστοδουλίδη, όλοι άκουγαν προσεκτικά τα λόγια του Προέδρου, για κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής, με κυριο χαρακτηριστικό τους να είναι τεχνοκράτες.

Εκ τοτε προηγήθηκαν τα σκάνδαλα για τον διορισμό της 19 χρονης, το σκάνδαλο με τις υπερωρίες της Δοξάς Κομωδρόμου, οι πραιτήσεις Χατζηγιάννη, Χατζηζαχαρία, και Κωμοδρόμου.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ως το νέο πνεύμα είχε υποσχεθει, μια κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής, χωρίς ωστόσο να μελετήσει καλά τα ονόματα που θα έβαζε σε κάθε υπουργείο.

Διόρισε την Πόπη Κανάρη ως υπουργός υγείας, που ομολογουμένως, έκανε φιλότιμες προσπάθειες για τις αδυναμίες του συστήματος υγείας, ωστόσο η κόντρα με την Γενική Διευθύντρια που ΄φανηκε σαν να ….έχει το “πάνω χέρι”, έφερε την αντικατάσταση της.

Όσον αφορά την Κουκκίδου, ήταν οφθαλμοφανές πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί το Υπυργείο Δικαιοσύνης, με τις δηλώσεις της, τις πλειστές φορές να τα ρίχνει στην αστυνομία, ιδιαίτερα για τα επεισόδια σε Λεμεσό και Χλώρακα.

Τώρα όσον αφορά τον Μιχάλη Γιωργάλλα, αποτελέι την μεγαλύτερη έκπληξη, καθώς ήταν απο τα ονόματα που λίγο πολύ δεν πίστευε κανείς στην αντικατάσταση του, ωστόσο αποτελει γρίφος για γερούς λύτες γιατί επέλεξε τον Βασίλη Πάλμα, ο οποίος προέρχεται απο τον ίδιο κομματικο χώρο, να αντικαταστήσει τον κ. Γιωργάλλα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Πρόεδρος, λίγο πριν έλεγε στους υπουργούς του να κλείσουν τα αυτια τους και να συνεχίσουν την δουλεια τους, αιφνιδιάζοντας λίγο αργότερα, άπαντες με την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

Πάντως ένα είναι δεδομένο. Πως ο Προέδρος Χριστοδουλίδης μας επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *