Mα τα αυτία σου είναι κλειστά απο την ημέρα που εκλέγηκες Πρόεδρε…

Μιχάλης Αντωνίου

Να κλείσουν τα αυτιά τους και να επικεντρωθούν στο έργο το οποίο καλούνται να φέρουν εις πέρας, κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τους Υπουργούς στην τελετή διαβεβαίωσης στο Προεδρικό των νέων Υπουργών.

Κι όμως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εδώ και δέκα μήνες θεωρεί πως επιτέλεσε έργό, απαριθμώντας μια σειρά απο αυτά, όπως

Θεσπίσαμε τον εθνικό κατώτατο μισθό στα 1000 ευρώ. ΣΧΟΛΙΟ: Κάτι το οποίο δεν υφίσταται γία όλους τους εργαζομένους, και που ίσως να κατέβαλε προσπάθειες για να γίνονται ελέγχοι ποιοι παίρνουν τον κατώτο μισθό.

Ø Ρυθμίσαμε το θέμα της ΑΤΑ, από την οποία επωφελούνται 180.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, διασφαλίζοντας την εργασιακή ειρήνη.

Ø Βελτιώσαμε τη λειτουργία του ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και προχωρήσαμε με τη λειτουργία ιδιωτικών ΤΑΕΠ σε Λευκωσία και Λεμεσό. ΣΧΟΛΙΟ: Οι καταγγελίες για ολιγωρία στα ΤΑΕΠ και ειδικότερα στην Λευκωσία ολοένα και αυξάνονται, όπως και οι ιατρικές αμέλειες.

Ø Προωθήσαμε το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών. ΣΧΟΛΙΟ: Ανεξάρτητα απο την μαθησιακή αξιολόγηση των μαθητών θα πρεπει να επικεντρωθούν σε πιο φλέγοντα ζητήματα όπως η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών στα σχολεία

Ø Ξεκινήσαμε την πιλοτική εφαρμογή του θεσμού του νοσηλευτή σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών. ΣΧΟΛΙΟ: Ας ελπίσουμε ότι θα λειτουργήσει.

Ø Αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα των επικίνδυνων πολυκατοικιών σε προσφυγικούς συνοικισμούς μέσω του προγράμματος «κτίΖΩ», συνολικής δαπάνης 110 εκατομμυρίων ευρώ. ΣΧΟΛΙΟ: Όλα αυτά μετά απο δεκάδες καταγγελίες σχετικά με τις ακατάλληλες πολυκατοικιες και τα παρολίγον ατυχήματα.

Ø Ανακοινώσαμε και υλοποιούμε την ενιαία στεγαστική πολιτική, μία από τις μεγαλύτερες σε ένταση και έκταση πολιτικές στη χώρα μας, για την εξασφάλιση προσιτής στέγης με αγορά ή ενοικίαση. ΣΧΟΛΙΟ: Προσιτή στέγη με αγορά ή ενοικίαση; Την ώρα που 30αρήδες ακόμη στεγάζονται στο πατρικό τους λόγω του ότι οι τράπεζες δεν τους δίνουν δάνειο και δεν μπορούν να προσχωρήσουν στην υλοποίηση της δικής τους κατοικίας;

Ø Στηρίζουμε τα νοικοκυριά από τις συνέπειες της ακρίβειας, μέσα από δράσεις συνολικού ύψους 196 εκατομμυρίων ευρώ. ΣΧΟΛΙΟ: Ο Κόσμος μέτρα ακόμη και το τελευταίο σέντ, περιορίζοντας κατα πολύ την αγορά ακόμη και στα βασικά προιόντα ΄λόγω εκτόξευσης τίμων.

Ø Εφαρμόσαμε μια ολιστική προσέγγιση στο μεταναστευτικό, που φέρνει μετρήσιμα αποτελέσματα, καθιστώντας τη χώρα μας μη ελκυστικό προορισμό… ΣΧΟΛΙΟ: Το μεταναστευτικό παραμένει το μεγαλύτερο αγκάθι στην πολιτική σκηνή της χώρας την δεδομένη στιγμή.

Ø Ολοκληρώσαμε και ενισχύσαμε το νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει το πρόβλημα των εκποιήσεων, παρέχοντας δίχτυ προστασίας στους ευάλωτους συμπολίτες μας. ΣΧΟΛΙΟ: Δεκάδες άστεγοι στην Λέμεσο, και άλλοι τόσοι που έχουν θέματα βιοπορίστικά με τα σπιτια τους να βρισκόνται σε κίνδυνο.

Ø Θέσαμε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ενοίκιο έναντι Δόσης για την προστασία της κύριας κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών. ΣΧΟΛΙΟ: Με ενοικίο που μοιάζει με δόση , δεν το λές και προστασία κύρια κατοικίας

Ø Απαλλάξαμε από ΦΠΑ τρόφιμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης. ΣΧΟΛΙΟ: Το πρόβλήμα ακόμη παραμένει σσχετικά με την εκτόξευση τιμών.

Για τα υπόλοιπα δεν θα σχολίασουμε κάτι αλλά Πρόεδρε απο τα τόσα που λες ότι προχώρησε η κυβέρνηση σου, στα μισά απο αυτά υπάρχουν ακόμη αγκάθια.

Ø Θεσπίσαμε το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για τους διορισμούς στα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών, μέσα από διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία, θέτοντας τέρμα σε ξεπερασμένες πρακτικές δεκαετιών.

Ø Θέσαμε σε λειτουργία αυτό που υποσχεθήκαμε, την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Ø Επανασυστήσαμε αυτό που υποσχεθήκαμε, τον ουλαμό Λαθροθηρίας.

Ø Προωθήσαμε βελτιωτικά έργα για αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού στις φυλακές.

Ø Προχωρήσαμε με τη σύσταση και στελέχωση ειδικού τομέα Περιβαλλοντικών Ελέγχων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *