Ενημερώθηκε για την απομάκρυνση του…λίγα λεπτά πριν απο τον επίσημη ανακόινωση του Πρόεδρου για ανασχηματισμό

Μιχάλης Αντωνίου

Λίγα μόλις μόνο λέπτα, ενημερώθηκε ο Μιχάλης Γιωργάλλας, για την απομάκρυνση του απο το Υπουργείο Άμυνας, όπως έγκυρα πληροφροείται το ecosmoscy. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν στο ecosmoscy, πως ο Μιχάλης Γιωργάλλας, είχε πάει κανονικά στα καθήκοντα του, λίγη ώρα πριν την γνωτοσποίηση του ανασχηματισμού του, που ομολογουμένως ήταν κεραυνός εν αιρθία η αντικατάτασταση του κ. Γιωργάλλα, καθώς ήταν ένας Υπουργός, που εκτός του ότι σκούσε τα καθήκοντα του ορθότατα, καταβάλλοντας φιλότιμες , ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα μπορούσε κανείς να σκεφθεί ότι θα εμπεριέχετουν στον ανασχηματισμό.

Mιλώνας στο ecosmoscy αρμόδιες πηγές αναφερουν πως η απομάκρυνση Γιωργάλλα έγινε μετα απο μια σειρά γεγονότων οδήγησαν τον Πρόεδρο Χριστδουλίδη για να τον απομακρυνει απο το Υπουργείο Άμυνα, χωρίς ωστόσο ο κ. Γιωργάλλας να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, ούτε όμως να αναιρεί.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον Φρίξο Δαλίτη της εφημερίδα ο Φιλελεύθερος, ο κ, Γιωργάλλας είπε΄πως :

Δεν θα σας το κρύψω ότι στεναχωρήθηκα από τη δυσάρεστη εξέλιξη της απομάκρυνσης μου, κυρίως γιατί ο Πρόεδρος με την απόφαση του τερμάτισε την πολύ μεγάλη και φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλα για βελτίωση των ενόπλων μας δυνάμεων και ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος, του αξιόμαχου και της ετοιμότητας της Εθνικής Φρουράς. Ομολογώ ότι τους τελευταίους 10 μήνες εργάστηκα εντατικά μαζί με τους συνεργάτες μου στο ΥΠΑΜ και σε αγαστή συνεργασία με την ηγεσία του ΓΕΕΦ. Πραγματικά δουλέψαμε ακούραστα με πάθος για όσο χρόνο απαιτήθηκε. Βελτιώσαμε λειτουργικές διαδικασίες με γνώμονα τη τίμια και χρηστή διοίκηση. Με διαφάνεια στις αποφάσεις εμπεδώσαμε αξιοκρατία και δικαιοσύνη στις αποστρατείες, τις προαγωγές, τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις. Αξιολογήσαμε τις απειλές και τους κινδύνους. Προτεραιοποιήσαμε τις ανάγκες και τις δυνατότητες και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες καταρτήσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για ενδυνάμωση της άμυνας της ημικατεχόμενη μας πατρίδα και για ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των συμπατριωτών μας. Όπως σημείωσα και την μέρα της αποχώρησης μου από το ΥΠΑΜ παρά το σύντομο της θητείας και το ξαφνικό της αντικατάστασης μου δηλώνω περήφανα με ικανοποίηση και σήμερα ότι «αποστολή εξετελέσθη επιτυχώς».

– Τι σας είπε ο Πρόεδρος όταν το είδατε; Δεν ήταν ικανοποιημένος από το έργο σας; Γιατί επέλεξε να σας αντικαταστήσει; Σας ικανοποίησαν οι απαντήσεις που σας έδωσε;

“Ο Πρόεδρος μου ανέθεσε το σημαντικό Υπουργείο Άμυνας της χώρας μας, μου έδειξε εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή έως το τέλος και τον ευχαριστώ για αυτό. Στήριξε τις ενέργειες και τις αποφάσεις μου χωρίς καμιά παρέμβαση στο έργο μου. Ήταν ικανοποιημένος με τη δουλειά, τη γραμμή και την απόδοση μου και με τα όσα πετύχαμε στην άμυνα τους 10 τελευταίους μήνες και μου το είπε δια ζώσης στην τελευταία μας συνάντηση μετά τον ανασχηματισμό.”

Εκτιμώ ότι η αντικατάσταση μου ήταν αποτέλεσμα της επιτακτικής, πιεστικής ανάγκης να εξασφαλιστούν οι κομματικές ισορροπίες στο κυβερνητικό σχήμα και για να διατηρήσουν οι συγκυβερνώντες τις προσβάσεις τους στη διαχείριση της εξουσίας. Είμαι ειλικρινής και σας λέω ότι δεν μου δόθηκαν εξηγήσεις και δεν έχω απαντήσεις για την απόφαση του Προέδρου. Όμως είμαι υποχρεωμένος να τη δεχθώ καθότι αυτή πηγάζει από το συνταγματικό του δικαίωμα να επιλέγει τα μέλη του Υπουργικού του Συμβουλίου. είπε ο μεταξύ άλλων ο κ. Γιωργάλλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *