Σημαντικές επαφές Χριστοδουλίδη στο Στρασβούργο, ενημερώνει για το Κυπριακό

Tην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στο Στρασβούργο, θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα αναχωρήσει αύριο το απόγευμα για το Στρασβούργο, θα έχει, επίσης, επαφές με αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο περιθώριο της επίσκεψης του. 

Συγκεκριμένα, το πρωί της 23ης Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με τους Κύπριους βουλευτές που συμμετέχουν στην ΚΣΣΕ, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο κτήριο του ΣτΕ, όπου και θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών. 

Θα ακολουθήσουν κατ΄ιδίαν συναντήσεις του, αφότου λάβουν χώρα οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Συνέλευσης, με τον απερχόμενο και με τον νέο Πρόεδρο της ΚΣΣΕ, καθώς και με την ΓΓ του ΣτΕ και με τον νέο ΓΓ της ΚΣΣΕ. 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της ΚΣΣΕ. 

Ακολούθως, (στις 15:30μμ ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της ΚΣΣΕ και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από βουλευτές εκπροσώπους των κομματικών ομάδων.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφερθεί, ανάμεσα σε άλλα, στην παρούσα φάση του Κυπριακού και στη νέα προσπάθεια που ξεκινά μετά τον διορισμό της Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, καθώς και στον ρόλο που διαδραματίζει ο διεθνής παράγοντας στις προσπάθειες επίλυσής του, όπως επίσης και στις περιφερειακές εξελίξεις και στον σημαίνοντα ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.  

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο κτήριο του ΕΔΑΔ, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου κα Síofra O’Leary.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί σε δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμή του η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στο Στρασβούργο. 

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Δώρο Βενέζη και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα επιστρέψει στην Κύπρο, στις 24 Ιανουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *