Σε διαμαρτυρία οι δικηγόροι για το e-justice. “Κατέρρευσε” πριν καλά καλά αρχίσει

Σε διαμαρτυρία κατέρχεται σήμερα το πρωί ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, λόγω της κατάρρευσης του συστήματος e-justice.

Οι δικηγόροι πάνε μάλιστα έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά προβλημάτων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης του συστήματος. Η διαμαρτυρία ξεκινά στις 10:00 π.μ. μέχρι τις 11.00 π.μ. όπου το θέμα της λειτουργίας του e-justice θα τεθεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο δικηγόρος Σάββας Αγγελίδης

Συνεχίζουν τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί από την πρώτη στιγμή. Ένα σύστημα δυσλειτουργικό, ένα σύστημα υποδεέστερο των ελάχιστων προσδοκιών που είχαν οι δικηγόροι. Δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση, αλλά ούτε και είναι χρήσιμο εργαλείο αυτή την στιγμή

Έδωσε μάλιστα μια σειρά παραδειγμάτων που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι το τελευταίο διάστημα

Γίνονται καταχωρήσεις και επιστρέφουν με κινέζικα ή ιερογλυφικά πίσω

Αναφέρθηκε παράλληλα στο i-justice που λειτουργούσε από το 2020, το οποίο παρόλα τα προβλήματα του, παρείχε μια κάποια εξυπηρέτηση στους δικηγόρους, σε αντίθεση με το σήμερα που τα πάντα έχουν καταρρεύσει.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Αγγελίδης, το e-justice κόστισε τουλάχιστον 6 εκ. ευρώ, ενώ το i-justice μόλις 250 χιλιάδες ευρώ.

Συνέχισε λέγοντας πως ο σχεδιασμός του e-justice ξεκίνησε το 2017, όπου με βάση τις πραγματικότητες και τις ανάγκες του σήμερα, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «απαρχαιωμένο».

Ερωτηθείς κατά πόσο οι δικηγόροι έχουν κάποια απάντηση από το Υφυπουργείο Καινοτομίας, ο κ. Αγγελίδης απάντησε

Λέει ότι προσπαθεί να λύσει τα ζητήματα με την εταιρεία

Καταλήγοντας με το ότι όλη αυτή η εικόνα, δημιουργεί προβλήματα και στον τρόπο πρόσβασης του πολίτη στη δικαιοσύνη, και στον χρόνο που χρειάζονται οι δικηγόροι για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις, αλλά και για τα δικαστήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *