Σε ξενοδοχείο πενταμελής οικογένεια που κτύπησε η θεομηνία στη Γερμασόγεια

Αγώνας δρόμου από το πρώτο φως της ημέρας για αποκατάσταση των ζημιών στη Γερμασόγεια. Η θεομηνία που έπληξε τον Δήμο γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα, άφησε πίσω της ανυπολόγιστες ζημιές σε κατοικίες και υποστατικά.

Ήδη ο Υπουργός Εσωτερικών έσπευσε από νωρίς στην περιοχή, και αφού προήδρευσε σύσκεψης, έδωσε σαφείς οδηγίες στην Επαρχιακή Διοίκηση για χείρισμο όλων των υποθέσεων. 

Μεταξύ αυτών, και η οδηγία όπως εξευρεθεί τόπος διαμονής για όσους τα σπίτια τους έχουν καταστεί μη κατοικήσιμα. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως μετά την καταγράφη των ζημιών, θα δοθούν αποζημιώσεις σε όλους τους δικαιούχους.

Στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση φιλοξενήθηκαν ο δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, και ο Έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου, οι οποίοι βρίσκονται μαζί με τα συνεργεία καταγραφής ζημιών στο Δήμο.

Μέχρι στιγμής, μια πενταμελής οικογένεια έχει εκδηλώσει αίτημα για διαμονή στο ξενοδοχείο που εξασφάλισε η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τον Έπαρχο, έσπασαν τα παράθυρα των υπνοδωματίων του σπιτιού τους, και δεν μπορούν απόψε να μείνουν σε αυτό.

Μέχρι το τέλος της ημέρας, δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να μεγαλώσει, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου κάποιοι θα φιλοξενηθούν από συγγενείς τους.

Για όσους θέλουν να φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο που εκμίσθωσε το κράτος, ή να αναφέρουν ζημιές που υπέστησαν, λειτουργούν τρεις τηλεφωνικές γραμμές. Και συγκεκριμένα

25806423
25806422
25806403
Σύμφωνα με τον Έπαρχο, η καταγραφή των ζημιών αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι αύριο, και αμέσως θα ενημερωθεί ο Υπουργός Εσωτερικών για τα αποτελέσματα. Με βάση τις διαδικασίες, θα μεταφέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο το σύνολο των ευρημάτων, όπου και εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις αποζημιώσεις.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, ανέφερε πως μέχρι το μεσημέρι είχαν ανοίξει όλοι οι δρόμοι, πλην ενός που διεξάγει εργασίες αποκατάστασης η ΑΗΚ, ενώ και συνεργεία του Δήμου μετά από υπόδειξη της Επαρχιακής Διοίκησης, μπαίνουν στα σπίτια και διεξάγουν εργασίες καθαρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι αποφασίστηκε όπως για σήμερα μείνουν κλειστά το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Σχολείο στην περιοχή Πανιώτη, ως επίσης και ένα ιδιωτικό σχολείο που βρίσκεται στα όρια με τον Άγιο Αθανάσιο.

Κάποια από αυτά μάλιστα έχουν υποστεί υλικές ζημιές.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, επισκέφθηκε χώρους, στη Γερμασόγεια, που πλήγηκαν από την κακοκαιρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *