Ο πρώην Ιερέας Συράκος Ιώαννης στο ecosmoscy: “Γνώριζα τον ηγούμενο, μου έλεγε ότι ήθελε να φύγει. Με λυπούν τα όσα διαδραματίζονται στην Κύπρο”

Μιχάλης Αντωνίου

Στο ecosmoscy, μίλησε ο πρώην Ιερέας, Σύρακος Ιώννης σε σχέση με τα όσα διαδραματίζονται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην μονή Αββακούκ.

Μιλώντας για την γνωριμία του με το ηγούμενο είπε πως “Τον γνώρισα ενώ ήταν ακόμη διάκονος στην Αγία Νάπα, ως υπότροφος τότε που ήμουν του ιδρύματός Λεβέντη. Μου ήταν και μου είναι πολύ συμπαθής”

Όπως εξήγησε ο ίδιος, πέρασαν τα χρόνια και χειροτονήθηκε ως ιερέας Ιάσωνας και μετά απο έξι χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει το ράσο λόγω των ιδεολογιών του και του σεξουαλικού του προσανατολίσμού.

Ο ίδιος συνεχίζοντας είπε πως “Μετά τον αποσχηματισμό μου ο ηγούμενος με ρώτήσε πως βρήκα την δύναμη να φύγω και ότι και ο ίδιος ήθελε να φύγει και ότι δεν αντέχει και δεν μπορεί”

Συνεχίζοντας ο Συράκος Ιωάννης είπε πως “΄΄Οταν είδα μετά από καιρό να ηγουμενεύει και να διαφημίζει θαύματα, απόρησα καθώς η εξέλιξη της ιστορίας του ήταν καθολοκληρίαν διαφορετική από την αναμενόμενη βάσει των πραγμάτων που μου είχε πει”

Ο Συράκος Ιάνης πρόσθεσε πως “Στην εκκλησία πάντα υπήρχαν αυτά. Και καλά και κακά. Όμως το να διαφημίζεις θαύματα και να αποποιείσαι την κλασσική ιατρική αυτό δεν είναι καταγεγράμμενο πουθενά. Δηλαδή δεν θα σου πει κάποιος όταν είσαι άρρωστος για παράδειγμα μην πας στο γιατρό.”

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με ανθρώπους που θέλουν να αφήσουν το ράσο για τους δικούς τους λόγους και δεν το κάνουν ο Συράκος απάντησε πως: “Aυτά πάντα υπήρχαν στην Εκκλησία. Νομίζω πως επειδή και στην Κύπρο είστε πιο μικρή κοινωνία, μπορεί κανείς να φοβάται την κοινωνική κατακραυγή, ή ένας άλλος λόγος είναι και τα λέφτα”

Κλείνοντας ο Συράκος είπε: “Με λυπεί όλο αυτό που βλέπω να συμβαίνει στην Κύπρο”

One Reply to “Ο πρώην Ιερέας Συράκος Ιώαννης στο ecosmoscy: “Γνώριζα τον ηγούμενο, μου έλεγε ότι ήθελε να φύγει. Με λυπούν τα όσα διαδραματίζονται στην Κύπρο””

  1. Βρήκαν πρόσφορον έδαφος τα ξεδιάντροπα υποχθόνια τσιράκια του διαβόλου να προσπαθήσουν να παρασύρουν τους αμαθείς (Να μελετάται τας γραφάς) στον όλεθρο της κατηφόρας τους.
    Οι προφητείες έγιναν ειδήσεις από τότε που άρχισε ο πόλεμος στη Συρία και σήμερα βρίσκονται στην τελική ευθεία.
    Ο Θεός ας φωτίσει τους αμαθείς να ψάξουν να μάθουν.
    Όσο για εσάς τσιράκια, πριν τελειώσει το 2024, ο σατανάς σας θα φάει τέτοιο χαστούκι από Τον Χριστό που θα του φύγουν τα σαγόνια…
    Κουράγιο Έλληνες, η στιγμή της λευτεριάς είναι σε αυτή τη χρονιά 🇬🇷🕊🇨🇾

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *