Λούκας Πολυκάρπου: “Tο Παραλίμνι, η Δερύνεια, το Φρέναρος, η Αχερίτου, χρειάζονται νέο και άφθαρτο Δήμαρχο χωρίς βαρίδια” – BINTEO απο την εξαγγελία του

Η δική μου υποψηφιότητα για την Δημαρχία στο νεοσύστατου Δήμο Παραλιμνίου, Δερύνειας, Φρενάρους, Αχερίτου, είναι μια πρόκληση για εμένα, να αποδείξω πως η νέα γενιά, κουβαλά εμπειρογνωμοσύνη, φρέσκιες ιδέες και γνώσεις οι οποίες μπορούν να αφομοιωθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση και να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών οριζόντια, αλλά και να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους εμπράκτως, από τα πιο ασήμαντα, μέχρι τα πιο μεγάλα ζητήματα, τα οποία για τον καθένα είναι ξεχωριστά.

Νέοι στην ηλικία μου με μικρά παιδιά, οι οποίοι επιλέγουμε να ζήσουμε στον τόπο μας, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε εκεί που μεγαλώσαμε, είμαστε η απτή απόδειξη, ότι πιστεύουμε και δουλεύουμε για ένα καλύτερο παρόν, που θα δώσει ένα καλύτερο αύριο στο οποίο θα ζούμε με τα παιδιά μας, χωρίς να υστερούμε στο παραμικρό.

Τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής μου, είμαι αναμεμειγμένος στα κοινά, γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα της τοπικής κοινότητας, συνομιλώ και συνυπάρχω με δημότες κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης, προσπαθώντας να είμαι κοντά στον άνθρωπο, στην υπηρεσία της τοπικής κοινότητας, να κυνηγώ τις λύσεις εκεί και όπου υπάρχουν.

Ως δημοτικός σύμβουλος και σχολικός έφορος, υπήρξα κοινωνός των τοπικών αναγκών και προκλήσεων και έχω εργαστεί ακατάπαυστα για την παροχή λύσεων που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και την τοπική ανάπτυξη.

Η εκλογή μου ως Δήμαρχος θα μου λύσει τα χέρια, να κυνηγήσω περισσότερα στα μεγάλα κέντρα λήψης αποφάσεων, για τα πιο μεγάλα ζητήματα, τα οποία πολλοί δεν τολμούν να αγγίξουν, υπό το φόβο της αποτυχίας. Το μεταναστευτικό, τον τουρισμό ολόχρονα, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε νέους τομείς, την άντληση πόρων που θα κρατήσουν επιχειρήσεις ζωντανές και θέσεις εργασίας για όλους.

Η επιχειρηματική μου εμπειρία, με ενίσχυσε με πολλά εφόδια, στο να αντιμετωπίζω προκλήσεις κυρίως οικονομικές, μα και να δημιουργώ ευκαιρίες και να ελίσσομαι όταν στο βάθος διαφαίνονται αδιέξοδα. Οι καινοτόμες λύσεις, η ψηφιοποίηση, η καθοδήγηση των δημοτών να διεκδικήσουν κονδύλια από Ευρωπαϊκά προγράμματα, για να βελτιώσουν το προϊόν τους, θα είναι στις προτεραιότητες μου στην περιφέρεια του Δήμου μας.

Η διαχείριση της δικής μου επιχείρησης με εφοδιάζει με δεξιότητες στην οργάνωση, στην οικονομική διαχείριση και στην αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού και συνόλων, ανάγκες που έχει σε μεγαλύτερο βαθμό η αποτελεσματική διοίκηση ενός Δήμου. Η συνεργασία με όλους για το κοινό όφελος, θα είναι προμετωπίδα της δικής μου Δημαρχίας. Ο διαμοιρασμός ρόλων και ευθυνών, η προσέγγιση όσων σήμερα αδιαφορούν και η αλλαγή κουλτούρας στο ποιοι μπορούν καλύτερα και ποιοι όχι, θα περιλαμβάνονται στη στρατηγική μου.

Στόχος μου να εργαστώ για την ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των διαφορετικών ομάδων της περιφέρειας, να ενώσω χωρίς διακρίσεις τους πολίτες των 4 περιοχών και να διασφαλίσω ότι, κάθε φωνή θα ακούγεται και θα τυγχάνει σεβασμού.

Πεποίθηση μου, είναι πως ο κάθε πολίτης αξίζει να έχει λόγο και ρόλο, στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή του. Υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο, δεν θα εκτραπώ από τις αρχές της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και της ισότητας. Με χέρια καθαρά, χωρίς κομματικά ή άλλα βαρίδια και εξαρτήσεις, μπορώ να φέρω την ενναλακτική και ωφέλιμη προσέγγιση στο Δήμο Παραλιμνίου, Δερύνειας, Αχερίτου, Φρενάρους.

Χρειαζόμαστε ανανέωση, νέα δυναμική και επιστημονική κατάρτιση, για να πάρουμε την τοπική αυτοδιοίκηση πιο μπροστά. Με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων, μπορώ να αναπτύξω στρατηγικές που συνδυάζουν την τεχνολογική αναβάθμιση με τη βιώσιμη ανάπτυξη, με κεντρικό άξονα την αειφορία και την περιβαλλοντική προστασία.

Στο πρόγραμμα μου, περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες που θα μειώνουν το οικολογικό αποτύπωμα του Δήμου Παραλιμνίου, Δερύνειας, Αχερίτου, Φρενάρους και θα προάγουν την οικονομική ευημερία της περιοχής μας. Η πρόταση μου για την περιφέρεια, εστιάζει σε τρεις βασικούς πυλώνες: Εξυπηρέτηση του Δημότη, Αειφόρος Ανάπτυξη και Ασφάλεια. Υπόσχεση μου, να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, για ουσιαστική αλλαγή, βελτίωση και πρόοδο σε όλα τα επίπεδα.

Βίντεο απο την εξαγγελία του Λούκα Πολυκάρπου

Λούκας Πολυκάρπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *