Νέα μαζική άφιξη μεταναστών: Εντοπίστηκαν πάνω από 250 Σύροι σε δύο σκάφη – Χειροπέδες σε 17χρονο

Ακατάπαυστες είναι πλέον οι ροές μεταναστών που όπως πιστεύεται φτάνουν από τις ακτές του Λιβάνου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μόνο το βράδυ της Τρίτης (3/4) έφτασαν με δύο σκάφη άλλα 263 άτομα.

Tης Νατάσας Χριστοφόρου – philenews.com

Οι δύο βάρκες, στη μία εκ των οποίων στοιβάχθηκαν 263 άτομα, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Λάρνακας. Η πρώτη βάρκα μεταφέρθηκε γύρω στις 10 το βράδυ της Τρίτης στο Λιμάνι Λάρνακας.

Όπως διαπιστώθηκε σε αυτήν επέβαιναν 27 άτομα όλοι από τη Συρία. Πρόκειται για 16 άνδρες, 5 γυναίκες και 6 ανήλικους εκ των οποίων ο ένας ασυνόδευτος. Οι επιβαίνοντες στη δεύτερη βάρκα, που ήταν μεγαλύτερη σε μέγεθος, μεταφέρθηκαν μέχρι το πρωί της Τετάρτης στο Λιμάνι Λάρνακας.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας προχώρησαν στη σύλληψή 17χρονου από τη Συρία, που φέρεται ως ο πλοηγός της βάρκας στην οποία επέβαιναν 27 άτομα. Σημειώνεται πως μόνο τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα αφίχθηκαν με 12 σκάφη 739 μετανάστες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν να βρίσκονται σε συναγερμό για ενδεχόμενες νέες ροές, ενώ γίνονται ενέργειες και σε πολιτικό επίπεδο, μετά την έκτακτη σύγκλιση την Τρίτη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *