Μπαίνουν σαν τους “γάτους” και μοιράζουν κλήσεις Αβέρτα. Κάνουν αίτησεις οι εργοδότες για νόμιμη εργοδότηση, περιμένουν στα συρτάρια για μήνες οι αιτήσεις

Μιχάλης Αντώνιου

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση σχετικά με την εργοδότηση αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα, στην Κύπρο και με τους οποίους οι εργοδότες, κάνουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και αποστέλνονται στο Υπ. Εργασίας, ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ecosmoscy, οι αιτήσεις των εργοδοτών, παραμένουν στα συρτάρια για μήνες ολόκληρους.

Το πρόβλημα προκύπτει, εκτός του ότι είναι δυσεύρετοι οι Κύπριοι εργαζόμενοι, παρόλο που τις πλείστες των περιπτώσεων δίδεται ικανοποιητικός μισθός, οι εργοδότες τόσο σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπυραρίες και άλλα, αναγκάζονται να προσφύγουν σε εργαζόμενους , απο τρίτες χώρες, όπου κινούν όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να εγγραφούν οι εργαζόμενοι, ωστόσο οι αιτήσεις τους παραμένουν στα συρτάρια για μήνες.

Μπαίνουν σαν του “γάτους” και οιράζουν αβέρτα εξώδικα

Το πρόβλημα ωστόσο έγγειται στο γεγονός, ότι ενώ οι εργοδότες παραμένουν την έγκριση για κάθε νόμιμη διαδικασία, απο το τμήμα εργασίας μπαίνουν κυριολεκτικά σα, τους “γάτους” μοιράζοντας αβέρτα εξώδικα, για αδήλωτη εργασία, αγνόωντας τις αποδείξεις των εργαζομένων ότι κατέχουν το χαρτί της αίτησης που απέστειλαν για νομιμοποίηση των εργαζόμένων τους.

Το θέμα τείνει να παίρνει τεράστίες διαστάσεις, και η ιστοσελίδα μας θα αποστείλει το σχετικό ρεπορτάζ στο Υπ. Εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *