Ιωάννης Παπαδόπουλος αθλητής μοντέλο

ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Η γυμναστική και το σωστό σώμα είναι ότι καλύτερο στην καθημερινή ζωή Πάμε να δούμε τι μας είπε ο ειδικός

  1. Πες μας λίγα λόγια πώς ξεκίνησες να απασχόλησε με την γυμναστική

Με τη γυμναστική ξεκίνησα την ενασχόληση μου από μικρή ηλικία καθώς στο δημοτικό και στο γυμνάσιο ήμουν σε ομάδα μπάσκετ αρχικά και μετά ποδοσφαίρου. Στο λύκειο όμως επηρεασμένος από τον πατέρα μου ξεκίνησα την προπόνηση με βάρη στο γυμναστήριο που πήγαινε και αυτός. Εκεί βλέποντας φωτογραφίες στους τοίχους του αθλητή bodybuilding και ιδιοκτήτη Τζιλόπουλου Γεωργίου ενθουσιάστηκα και ήθελα κάποτε να γίνω κι εγώ έτσι. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και σήμερα 14 χρόνια μετά δε σταμάτησα να γυμνάζομαι με βάρη. Αγωνιστικά όμως σαν αθλητής του bodybuilding έχω τα τελευταία 4 χρόνια. Ξεκίνησα το 2020 με καθοδήγηση προπονητή αρχικά για να βελτιώσω τη σωματική μου κατάσταση που δεν ήταν και η καλύτερη μέσα στην καραντίνα λόγω του covid. Και όταν βελτιώθηκε η σωματική μου κατάσταση μου μπήκε η ιδέα να κατέβω στον πρώτο αγώνα bodybuilding που έγινε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 21 (είχε να γίνει αγώνας από το 19). Εκεί κέρδισα την πρώτη θέση στην κατηγορία μου και κόλλησα το μικρόβιο

Του bodybuilding. Ήθελα να ασχοληθώ με αυτό σαν άθλημα.

Τον επόμενο χρόνο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Ναύπλιο τον Οκτώβριο του 22 κέρδισα πάλι σε δύο κατηγορίες και το Δεκέμβριο του 23 συμμετείχα στην Αυστρία σε αγώνα της NPC για την κατάκτηση της επαγγελματικής κάρτας. Εκεί ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος και δεν κατάφερα να κερδίσω κάποια θέση. Αλλά κέρδισα τεράστια εμπειρία από τη συμμετοχή μου και γνώρισα από κοντά αθλητές επαγγελματίες που θαύμαζα καιρό.

  • Tι είναι για εσένα ή γυμναστική και γιατί πρέπει να υπάρχει στην ζωή του ανθρώπου? 

Η γυμναστική για εμένα είναι τρόπος ζωής πια. Δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτήν. Εκτός ότι μέσω αυτής βελτιώνω τη σωματική μου κατάσταση, βελτιώνω και την ψυχική μου. Καταπολεμά η άσκηση το άγχος της καθημερινότητας και πραγματικά με τη γυμναστική επενδύεις στον εαυτό σου. Κάνεις κάτι καλό για εσένα. Δεν είναι τυχαίο το αρχαίο ρητό νους υγιής εν σώματι υγιεί.

Κάθε άνθρωπος λοιπόν πρέπει να εντάξει την άσκηση στην καθημερινότητα του σε οποιαδήποτε μορφή επιθυμεί και του ταιριάζει. Επίσης πρέπει να εντάξει και μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μαζί με την άσκηση γιατί πραγματικά είμαστε ό,τι τρώμε.

  • Σε βλέπουμε σε διάφορες φωτογραφήσεις, ακόμα και σε πιο τολμηρές φωτογραφίες

Οι φωτογραφίσεις προέκυψαν λόγω της ενασχόλησης μου με το άθλημα του bodybuilding. Με είδαν φωτογράφοι στο λογαριασμό μου στο Instagram και τους άρεσε το σώμα μου και μου πρότειναν αν ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους σε διάφορα projects φωτογράφισης. Οπότε όταν δέχτηκα και έκανα την πρώτη μου φωτογράφιση με τον Αμερικανό φωτογράφο Blake Yelavich μετά είδαν τη δουλειά μας και άλλοι φωτογράφοι και έτσι συνεργάστηκα με πολλούς.

Τώρα όσον αφορά τον όρο τολμηρή φωτογράφηση θα σου πω ότι δε συμφωνώ με αυτόν. Απλά προσπαθώ μέσα από τις φωτογραφίσεις μου να δείξω το κάλος του ανδρικού σώματος όπως ήταν στην αρχαία Ελλάδα τα αγάλματα ηρώων και θεών και οι ολυμπιονίκες που αγωνίζονταν γυμνοί. Για μένα το γυμνό δεν ισούται με τολμηρό ή πιο ακραία πορνό εάν ο φωτογράφος και το μοντέλο βέβαια δεν το κάνουν να φαίνεται έτσι.

  • Ποία είναι τα άμεσα σου σχέδια?  Σε επαγγελματικό τομέα , και πως σε βρίσκουμε σήμερα

 Επαγγελματικά είμαι Fitness Instructor, Σύμβουλος Διατροφής – Διαιτολογίας και Ναυαγοσώστης στο AegeoSpas μέσα στο ξενοδοχείο Rhodes Bay στη Ρόδο. Προσωπικά είμαι πολύ καλά. Είμαι πιο ήρεμος και γαλήνιος εσωτερικά από ποτέ στη ζωή μου. Σχέδια πάντα θα υπάρχουν καλοδεχτούμε όλα με την ώρα τους .

  •  Ο κάθε άνθρωπος πιστεύεις πρέπει να αγαπά τον εαυτό του και το σώμα του? Και γιατί

Πρέπει ο κάθε άνθρωπος να αγαπάει το σώμα του και τον εαυτό του εννοείται γιατί αν δεν είναι καλά και δε νιώθει καλά ο ίδιος τότε το βγάζει και προς τα έξω αυτό. Εάν δεν αγαπάει ο ίδιος πως θα τον αγαπήσουν οι άλλοι μετά; Όλο αυτό όμως πηγάζει από την εικόνα μας εξωτερικά αρχικά γιατί ευτυχώς ή δυστυχώς η εικόνα είναι το πρώτο πράγμα και στη συνέχεια και με το μέσα μας.

Σίγουρα όμως ένα καλαίσθητο σώμα θα τονώσει την αυτοπεποίθηση μας, τον αυτοσεβασμό μας, θα βελτιώσει την υγεία μας σωματικά και ψυχικά.

  • Αν σού έκανα μια πρόταση να παίξεις σε ερωτική ταινία θα το έκανες.?

Όχι δε θα συμμετείχα σε ερωτική ταινία. Δεν κατακρίνω αυτούς που συμμετέχουν απλά εμένα δε μου αρέσει κάτι τέτοιο.

  • Ασχολείσαι  και ως μοντέλο πες μας λίγο και για αυτό

 Τόσο καιρό ασχολούμαι μόνο με το κομμάτι του μοντέλου στο πλαίσιο των        φωτογραφίσεων  και στο κομμάτι του fitness. Τώρα στο άμεσο μέλλον θα συμμετάσχω Στην καινούργια κολεξιόν ενός Έλληνα σχεδιαστή. Θα κάνω φωτογράφιση με τα καινούργια του σχέδια και πιθανόν να πατήσω το πόδι μου στην πασαρέλα στο Fashion week του Οκτωβρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *