Λίγο πριν αποχωρήσει απο την Προεδρία…Εμπλέκει Αναστασιάδη ο Πιττάτζης για την υπόθεση Al Jazeera. “θα έχω να πω αρκετά για εσένα.”

Τον Νίκο Αναστασιάδη εμπλέκει στην υπόθεση του Al Jazeera ο Αντρέας Πιττάτζης, κάνοντας λόγο για «αμοντάριστο βίντεο» το οποίο δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά και για φακέλους πολιτογραφήσεων που βρίσκονται «στο αρχηγείο και στους συλλόγους».

«Κάποτε θα μπορέσω να δημοσιοποιήσω όλο το αμοντάριστο βίντεο […]. Όταν θα τελειώσει το μαρτύριο […] Τότε θα έχω να πω αρκετά για εσένα. Και για εσένα και για κάποιους που θεωρούσα ότι είναι έντιμοι», αναφέρει ο Α. Πιττάτζης σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), η οποία συνοδεύεται με φωτογραφία του Νίκου Αναστασιάδη. Αναφέρει επίσης ότι «οι φάκελοι στο αρχηγείο και στους συλλόγους δεν είναι για δικές μου πολιτογραφήσεις». Ακόμη, απευθυνόμενος προφανώς προς τον Νίκο Αναστασιάδη, ο Αντρέας Πιττάτζης αναφέρει: «Γνώριζες την αλήθεια. Την ήξερες μέρες πριν να βγει το βίντεο (του Al Jazeera). Δεν έχασες όμως την ευκαιρία. Σου δόθηκε λαχείο. Σε χρυσό πιάτο τα θύματα».

Σημειώνεται ότι η ανάρτηση του Αντρέα Πιττάτζη έγινε το Σάββατο (11 Φεβρουαρίου) και δεν διαψεύστηκε, αν και δεν είναι γνωστό κατά πόσον ενημερώθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Επισημαίνεται επίσης ότι στη δίκη για το ρεπορτάζ του Al Jazeera ο Αντρέας Πιττάτζης απάντησε με μη παραδοχή στις κατηγορίες και θα οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο για ακρόαση στις 8 και 9 Μαρτίου του 2023.

Εν τω μεταξύ, χθες ήταν προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία, αλλά αναβλήθηκε και επαναορίστηκε για τις 22 Φεβρουαρίου 2023.

Σημειώνεται επίσης ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης ήγειραν με προδικαστικές ενστάσεις θέματα αναστολής της διαδικασίας, αλλά και κατάχρησης εξουσίας.

Στην υπόθεση μαζί με τον Αντρέα Πιττάτζη κατηγορούμενοι είναι επίσης οι Δημήτρης Συλλούρης και Χριστάκης Τζιοβάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *